– Det er underlig at ikke flere betaler

Bare en fjerdedel av husstandene har betalt medlemskontigenten til Gimlekollen velforening.

– Spesielt i forhold til det vi har gitt tilbake i vårt nærmiljø, så er det noe underlig at ikke de som bor her bare går inn på nettsiden og betaler de to hundre kronene som vi har i årlig kontingent, forteller den nyvalgte lederen av Gimlekollen velforening Jens A.Simonsen.

Nyvalgt leder: Simonsen ettersøker mer engasjement, også av det økonomiske slaget. Her på vei for å fikse en bro ved Jægersberg. FOTO: Carl Berge.

Simonsen forteller at styret har i dag en grei økonomi, men han frykter det lave medlemstallet vil kunne gå utover nåværende og kommende prosjekter som det arbeides frivillig med.

– Da hadde det vært godt å vite at de fleste støtter oss, ikke bare med gode ord, men også rent økonomisk som et nytt medlem hos oss.

Større potensial

Simonsen mener Gimlekollen Velforening har et langt større potensial enn det medlemstallene tilsier.

– Vi har budsjettert med å kunne nå minst 500 betalende medlemmer nå i år, og vi har en samlet tro på at vi i løpet av året vil kunne nå dette målet. Allikevel er vi nok ikke helt fornøyd før vi har nådd 50 prosent oppslutning fra de som bor her.Synlighet

– Vi har økt synligheten betraktelig de siste årene, og derfor når vi nok også flere med selve markedsføringen vår. Vi skulle ønske at mange flere hadde lagret vår web-side som en favoritt, og for de mange som også er på Facebook om dagen har de en god mulighet til å følge alle våre bevegelser i hverdagen.

– Vi har fremdeles for få med oss, men i disse dager har det bikket over 400 betalende beboere som vi kan si er en liten økning fra de senere år.

– Som dere ser så er det ikke bare støtte til postkassestativ, lekeplasser eller fisk og fugl vi holder på med. Derfor trenger vi beboernes støtte for å kunne realisere ferdig for eksempel akebakken i Bergtorasvei som nå skal få belysning, doseringer, pip og mulig også en Down hill sykkeltrase hvis vi får rå da.

Les også: Engasjerer seg gjerne

Ikke alene

Gimlekollen velforening er ikke alene om å ha lav oppslutning i byen, også Tømmerstø, en lignende bydel med tanke på bebyggelse, sliter med lave medlemstall.

Av 360 husstander er det kun 120 betalende medlemmer, det vil si 33,3 prosent sammenlignet med Gimlekollens 25 prosent betalende medlemmer.

Andre bydeler som kan sammenlignes er ytre Andøya der de har innført obligatorisk betaling for alle husstander; det er også verdt å legge til at her er kontingenten på hele 600 kroner i forhold til Gimlekollens kontingent, som f.o.m 2014 er på 300 kroner.