Toner til fornøyelse

De har marsjert gjennom by og bydeler til alles glede. Nok en nasjonaldag er godt gjennomført for Oddernes skolekorps.

-Venstre om! På stedet hvil. Oddernes skolemusikkorps beveger seg synkront frem og tilbake på parkeringsplassen til Oddernes Kirke, like før dagens første oppdrag som er en kransnedleggelse for de falne i Oddernes område under 2. verdenskrig.

-Dette gjør vi hvert år, ren rutine forteller tamburmajor John Natvig selvsikkert.

Det rødkledde korpset marsjerer inn på plenen for deretter å spille nasjonalsangen for de fremmøttes store glede.

-Det gikk utrolig bra, som forventet, de var utrolig flinke, forteller dirigent Charlotte Svidal, som også var med og spilte på minnesmarkeringen.

Deretter bærer det videre til sentrum for å spille i barnetoget. Korpset gikk før alle skolene på odderenes og gav dem melodi til sangen, også denne gangen med rene toner og god takt.

Les også: Regn til besvær

Spilte for de gamle

Det siste på programmet for det unge skolekorpset var å lede barnetoget opp til omsorgssenteret på Presteheia for å synge og spille for de eldre.

-Syns det var veldig flott, det var fint å se på de unge musikantene, utrolig imponerende, forteller bruker av omsorgssenteret på Presteheia Torstein Gunnheim.

Mange barn og voksne fulgte korpset, og det til de eldres glede.

-Jeg har en helt topp 17. mai feiring, korpset er veldig bra, forteller Gunnheim til slutt.

Les også: Æret de falne

Lang og morsom dag

Det er en lang og tung dag, og mange av de unge musikerne er slitne etter å ha bært tunge instrumenter i mange timer. Jubel og lettelse går om hverandre når dirigent Svidal takker de unge for en flott innsats på årets nasjonaldag.

-Det er min 5 gang jeg spiller i år, forteller Ida (13). Hun har spilt barriton før, men nå spiller hun tuba. Det er et stort instrument, men tyngden kommer ikke i veien for gleden.

Tuba: Ida har spilt i 5 år nå og trives like godt fremdeles etter 5 år i uniform.Foto: Sindre Hopland

– Det er like gøy hver eneste gang, forteller hun smilende, mens hun fortsetter:

-Det gøyeste var å spille på Justvik skole, det er fordi det er min skole, der har jeg mange venner som var og så på, forteller hun til slutt.

– Lang og slitsom dag, men utrolig morsomt, forteller Jonas Lilletun Christensen (14). Han er sliten og er glad for å være ferdig.

– det var gøy og spille, og det er bra med samholdet i korpset, vi er en fin gjeng, forteller Lilletun.