– Fin start på volleyballsesongen

Kristiansand Volleyballklubb åpnet årets sandvolleyballsesong med Agder Beach Tour på Gimle til stor glede for barn og unge.

 

FORNØYD: Leder i Kristiansand Volleyballklubb nøt været og var godt fornøyd med årets sesongstart. Foto: Anders Holtet og Aleksander Hømanberg.

– Vi er godt fornøyd med oppmøtet, men vi skulle samtidig ønske at det var flere, sier leder i Kristiansand Volleyballklubb, Tor Inge Askeland.

For lørdag 18. mai startet årets Agder Beach Tour på Gimle sandvolleyballbane. Under årets første turnerning stilte over 20 lag til start klare til å kjempe om å bli Sørlandets beste juniorvolleyball-lag.

– Mange av deltakerne har ambisjoner om å bli gode nok for nasjonalt og internasjonalt nivå, selv om vi fremdeles vil vise at volleyball først og fremst skal være gøy, sier Askeland.

Agder Beach Tour har turneringer både for juniorlag og seniorlag. Lørdagens turnering tok for seg de fra 16-21 år, delt opp i to forskjellige klasser. Turneringen er den første av en rekke turneringer på Sørlandet, hvor det til slutt kåres en regional vinner.

 

Storfornøyd med været
Turneringsleder Nikolai Uberg mente først og fremst at været var upåklagelig og var i likhet med Askeland storfornøyd med hvordan turneringen utartet seg.

– Vi føler at vi har kommet godt i gang med årets Agder Beach Tour, men vi håper enda at flere kaster seg på i løpet av sesongen, sier Uberg.

Agder Beach Tour er et samarbeidsarrangement mellom klubbene i hele Agderregionen.  Uberg, som ansvarlig turneringsleder på tvers av klubbene mener det fungerer godt.

– Jeg føler at samarbeidet er veldig bra og jeg får god hjelp av de forskjellige klubbene.

 

– Gøy å komme i gang!

HVILE: Teodor Kocian og Bendik Asdal tok seg tid til å følge med på de andre kampene mens de selv hvilte. Foto: Anders Holtet og Aleksander Hømanberg.

To av de som så frem til turneringen er Teodor Kocian og Bendik Asdal fra Grimstad. Agder Beach Tour er deres første turnering og de er vel fornøyde med å ha kommet i gang med sesongen.

– Vi startet opp i vinter og har kun trent inne, så det var gøy å komme ut og spille sandvolleyball for første gang i en turnering, sier radarparet fra Grimstad.

Nå ser de frem mot fortsettelsen og er helt klare på at de først og fremst vil fortsette for å ha det gøy med volleyball.

– Vi vet ikke om vi er gode nok til å satse på dette, men vi synes det er veldig gøy så vi får se hva som skjer, smiler de to unge volleyballguttene.

Tourens neste stopp er Farsund allerede neste helg og fortsetter utover hele sommeren.