Utsatt etter bystyremøtet

Under bystyremøtet på onsdag ble det bestemt at saken om sandvolleyballhallen måtte utsettes frem til 19. juni. Dette er på grunn av lånesøknader KSK har inne hos flere aktører.

Håper på økning: Om sandvolleyballhallen blir et faktum mener KSK at dette vil føre til en økning i antall aktive volleyballspillere i Agder. Foto: Anders Holtet

– Bakgrunnen for at vi har bedt om utsettelse på saken til 19. Juni er at svarene på lånesøknadene ikke kommer før om mellom to og tre uker. Dette gir også KSK større mulighet til å gå gjennom driftsmodellen for å få den helt på plass, sier Helene Henriksen Knudsen i unge høyre.

Flere haller

I listen over idrettsanlegg er det andre ting som står lengre opp på listen enn en sandvolleyballhall.

– Dette er en budsjettsak, og det er prioriteringer mot prioriteringer. I første omgang er det planlagt en hall på Tveit og en på Randesund. Begge disse stedene trenger dette sårt, sier Knudsen.

For kommunen fører utsettelsen av saken i bystyremøtet til en videreføring av leieavtalen på hallen. Dette koster 58.000kr i måneden.

– Vi tar denne saken veldig alvorlig, og er villige til å ta den kostnaden på 58.000kr for at KSK skal få svar på søknadene de har inne, sier Knudsen.

Finansieringsplan mangler

– Finansieringsplanen som ikke er helt klar ennå, innebærer kjøp/overtagelse av plasthallen. Det trengs også investering i sand og utstyr som kan gjøre hallen driftsklar, eksempelvis fundament, sier daglig leder i KSK Espen Åsheim Førland som for øvrig er i permisjon.

I forbindelse med finansieringen har KSK kontaktet SR-bank, lille cultiva samt Kristiansand kommune for å kunne realisere prosjektet. Disse søknadene vil det komme svar på henholdsvis 28. Mai og 11. Juni.

– At saken er utsatt tolkes ikke som negativt for oss i KSK. Kommunen ønsker ikke forplikte seg til prosjektet før en klar finansieringsplan er klar. Dette innebærer svaret fra søknadene vi har inne, sier Førland.

Saken kommer opp i bystyret 19. Juni.

Første sak i videoen under: