«Envanligmann» er vanlig igjen

Hackerne har mistet kontrollen. Til bloggerens og lesernes glede er bloggen endelig oppe og går igjen.

Espen Sørmo Strømme er fornøyd med servicen hos ProISP. Problemet hans ble løst på dagen. (Foto: Christopher Eriksen Dahl)

I går oppdaget Espen Sørmo Strømme at hans blogg, envanligmann.no var blitt hacket. Han kontaktet domeneleverandøren ProISP pr mail og over telefon. Samme dag fikk han en telefon om at det skulle være i orden.

– De ringte meg opp igjen samme dag. Jeg sendte først mail og ringte, så ringte de meg opp igjen, sier bloggeren til Sørnett.

Hackerne kan misbruke koder i uoppdaterte moduler
ProISP anbefaler sine kunder å oppdatere plug-ins og scripter på sine sider. De har også guider på sine sider som folk kan følge for å unngå å bli hacket.

– Årsaken til at mange blir hacket er at de laster ned uoffisielle plug-ins, som ofte også kan være laget av hackere, sier support hos ProISP. Det er også viktig å oppdatere programvaren sin. Det hender at kunder av oss blir hacket, iåfall vil vi se på kontoen og finne ut årsaken. Vi gir tips om hvordan mans skal unngå slikt i fremtiden. Vi kan også gjennopprette backup for å tilbakestille siden til slik den var på et tidligere tidspunkt, sier supportavdelingen.

Her er ProISP’s nettside for kunder som er blitt hacket

Les også: Hackerne ber om likes på facebook