NM i gjerdeoppsetning

Tross regnvær håper arrangørene på mange deltakere i gjerdeopsettingen mandag ettermiddag i Sørlandsparken.

Dommer og ansvarlig for arrangementet, Geir Paulsen, stopper klokka.

Mandag blir det holdt uoffisielt NM i gjerdeoppsetting i Kristiansand.

Ansvarlig for arrangementet Geir Paulsen, er skuffet over været, men har stor forventning til dagens deltakere.

– Vi håpte på sørlandssol når vi kom hit ned, men slik ble det jo ikke. Men det var i hvert fall bedre enn når vi var i flomrammede Hamar.

Det er første året det arrangeres uoffisielt nm i gjerdeoppsetting, og teamet, i regi av Kramo AS, har reist land og strand på leting etter Norges beste gjerdeoppsettere.

Arrangementet skal besøke 15 forskjellige plasser i Norge, alt fra Kristiansand i sør til Tromsø i Nord. De skal avdekke hvilken bedrift som kan kalle seg selv norges beste gjerdeoppsettere.

– Beste tid i år er på 3.20.05, for vi er på hundredeler, ler Paulsen. Det var i Porsgrunn at Heistad rørleggerforetning satt den, til nå, beste tiden, forteller han videre.

– Premien vil bli utdelt i midten av juni, og på premiebordet står det telefoner, nettbrett og sykler til mange tusen kroner.

 

Trude Jørgenser står for gratis mat til arbeidskarene.

Mellom gjerdeoppsettingen er det pølser og hamburger til alle som møter opp.

På grunn av det dårlige været ville det ikke bli noen konkurranse før ut på ettermiddagen, men Cramo-teamet viste sine kunster, også de ville gjerne være Norges beste, forteller de.

 

Det var Thorbjørn Naadeland, Stian Jacobsen og Jan Henrik Bentsen som løftet, bygget og festet gjerder for harde livet. Til deres overraskelse fikk de beskjed om de var svært raske sammenlignet med de andre lokale teamene.

– Det er bra, de har den beste tiden til nå, sier Paulsen.

– Vi er ikke helt fornøyd med innsatsen, forteller Bentsen, som mener de kunne gjort det mye bedre om Naadeland hadde kjappet seg litt, forklarer han muntert.