De myke feriegjestene

Det er ikke alle som har normale kjæledyr på Gimlekollen. Hos familien Fjelstad går det lam rundt i hagen.

Silje Maria Fjelstad koser seg i hagen, mens hun mater lammene. Foto: Aleksander Hømanberg

 – Det er gøy og koselig med lam i hagen, men det er også litt jobb. Jeg mater de fire ganger om dagen, forteller 13 år gamle Silje Maria Fjelstad.

Lammene kommer opprinnelig fra en gård som ble drevet av slektninger av familien Fjelstad. Men da moren ikke lenger ville ha noe mer å gjøre med lammene meldte de flytting til Gimlekollen og hagen Mauds vei 62 B.

 – Vi skal ha de hele sommeren, og de blir også med på hytta i ferien, forklarer Silje Maria.

Med en så lang periode med familien har lammene også fått egne navn

 – Det er en gutt og en jente. Gutten heter Pontos og jenta heter Princess, sier Siljes vennine Nora Lønnerød som er på beøsk og hjelper til med lammene for anledningen.

Mye jobb

Venninen Nora Lønnerød hjelper til med mating av lammene.  Foto: Aleksander Hømanberg

Selv om Silje Maria synes det er koselig med to nye familiemedlemmer ute i hagen, melder hun også om at det er litt jobb.

 – De skal mates fire ganger om dagen, og da må det varmes opp varm melk til de, utdyper 13-åringen, mens hun sammen med venninen Nora er i full gang med å måte lammene for ettermiddagen. Hovedansvaret for å mate de to lammene, Pontus og Princess har datter Silje Maria fått.

 – Men jeg får hjelp av mamma til å mate de når jeg er på skolen da, er hun kjapp med å skyte inn.

I hagen har lammene fått eget hus, hvor de kan sove.  Foto: Aleksander Hømanberg

Arbeidet med å tilrettelegge for dyrene ser uansett ut til å ha vært gjort bra. Både Pontus og Princess ser ut til å kose seg i hagen hvor de er gjeret inn med grønt gress, flott utsikt, og ikke minst et eget hus.

 – Om natten går de inn i «huset» sitt, hvor de sover med tak over hode, forklarer Silje Maria, mens hun viser frem huset lammene sover i.

Skeptisk

Silje Maria Fjelstad og venninen Nora Lønnerød koser seg med de to lammene, Pontus og Princess ute i hagen.  Foto: Aleksander Hømanberg

Lammene har for det meste blitt  tatt godt imot, og naboene melder om få problemer i anledning de nye beboerne. Det er derimot en som ikke helt har tilpasset seg de nye romkameratene.

 – Vi har en katt, og den er ganske skeptisk til lammene, den tør ikke helt å komme bort for å hilse, avslutter Silje Maria mens hun

Så gjenstår det å se om katten kan vende seg til selskapet fra Pontus og Princess utover sommeren.