32 artister booket til Sørveiv 2013

32 av artistene som skal opptre på Sørveiv-festivalen er nå offentliggjort. Totalt sett vil det bli 45 artister som skal spille på bransjetreffet.

Klar for Sørveiv: Egil Skram er frontfigur i bandet Skram. FOTO: Alf Solbakken

Sørveiv er det årlig musikkbransjetreffet for Agder og Telemark. Dette har blitt arrangert i Kristiansand siden 2011. Nå er over halvparten av artistene avslørt av totalt 45.

På lørdag fikk også hiphop/jazz-ensemblet Behop og den humoristiske Andy the Candy bekfreftet at de skal spille på Sørveiv. De vant nemlig konkurransen på Pir6 om to ledige spillejobber på Sørveiv 2013. «Konseptet på lørdag var det samme som Hoveslaget. Vi konkurrerte om å få en spillejobb, og vi naila den», smiler Runar Fiksdal fra Behop. Andy the Candy blir beskrevet som sørlandets svar på den rappkjeftede humoristen Øystein Sunde.

«Sørveivs andre artistslipp inneholder flere artister som i sine sjangre er spådd å bli Norges nye, store. Sjangermessig varierer slippet fra kompromissløs punk fra Stavanger til hardingfelespill i verdensklasse fra Vinje i Telemark. Ja – også Kristiansands mest populære duo», skriver Sørveiv på sine hjemmesider. Frontgifur i Skram, Egil Skram, sier til Sørveiv at han gledet seg stort over beskjeden om at hans band er valgt ut til å spille på musikkbransjetreffet. «- At vi skulle få releasepartyet til Egil Skram hadde jeg nesten ikke forventet. Dette blir en høydare», sier Skram.

Prosjektleder for Sørveiv, Kjetil Nordhus, sier at Kaveh er et stort trekkplaster for bransjetreffet. – Vi jobber jo første og fremst med å presentere de artistene som kommer til å bli store, men vi ser allerede en del oppmerksomhet rundt artister vi booket for en stund siden. Jeg tror Kaveh er et navn som mange flere vil ha hørt om innen kort tid, danske Baby In Vain var en skikkelig snakkis under årets Roskilde Festival, mens vi synes et er moro å ha respekterte artister Heroes & Zeros, Low Frequency in Stereo og Synne Sanden.

Nå har de offentliggjort deres tredje bandslipp, hvor blandt annet Heroes & Zeroes, Krakow, Baby Handshake (fra Danmark) og Smidig er bekreftet:

Her er de 32 artistene (av totalt 45) som er offentliggjort til Sørveiv 2013:

Heroes & Zeroes (Norge)

Egil Skram (Norge)

Ole Torjus (Norge)

Krakow (Norge)

Smidig (Norge)

Baby Handshake (Danmark)

The Low Frequency in Stereo (Norge)

Colin Macleoud (Norge)

Battle (Danmark)

House Of Trees (Sverige)

Georg (Norge)

Ottar Kåsa (Norge)

Baby In Vain (Danmark)

Death Hawks (Finland)

Ine Hoem (Norge)

Ragnhild Furebotten (Norge)

Kaveh (Norge)

Small Feet (Sverige)

Maria Due (Norge)

Traams (England)

Sudan Dudan (Norge)

Proviant Audio (Norge)

Then Comes Silence (Sverige)

Killer View (Danmark)

Synne Sanden (Norge)

Behop (Norge)

Kriminell Kunst (Norge)

Sara & Arash (Norge)

Andy The Candy (Norge)

Korrupt (Norge)

Hold Fast (Norge)

 

Det siste artistslippet vil skje innen en uke.