Nå kan du bli togeier

Har du drømt om å være togkonduktør kan dette være muligheten. City-train selges til høystbydende.

Citytrain med de lett gjenkjennelige hvite togene, som i hele sommer har gjort turister kjent med Kristiansand, skal nå fornye seg. Nylig ble de gamle togene lagt ut på finn.no grunnet innkjøp av nye tog. Det er to tog til salgs og det er planlagt å kjøpe inn to nye tog.

Nye tog

– Det har vært en god sommer og vi ønsker å fornye de gamle togene, sier Vidar Haugedal, eneeier og direktør av Citytrain AS. Han forklarer at de gamle togene er gamle og sliter blant annet med bakker og vanskelig terreng i Kristiansands-område. Spesielt i bakken opp til ravnedalen har ikke togene kommet til, men dette skal de planlagte nye togene kunne gjøre.

– Dette blir veldig positivt med de nye togene vi skal kjøpe, spesielt dette at vi kan komme inn i ravnedalen vil bety mye for de som sitter på, men også at man kan lukke de nye vognene, slik at det ikke blir kaldt for gjestene og bare det faktum at de nye togene er tre ganger sterkere er veldig bra, forklarer Haugedal.

Massiv respons 

– Det har vært over 3000 visninger på siden på den måneden det har vært på nett, sier Haugedal engasjert. Han forteller at mange er nysgjerrige på hva toget er, og han innser at han burde ha forklart litt tydligere i annonsen hva toget er.

Togene ligger ute til 450.000 kroner per lokomotiv og selges til høystbydende.

– Det er foreløpig ingen interesserte kjøpere, forteller Haugedal.