– Vi tror ikke dette blir noen kassasuksess

Markedssjef i Kilden, Eldbjørg Dahl, tror ikke standup med polske Neo-Nowka blir en kommersiell opptur for Kilden.

Klar for Kristiansand: Neo-Nowka vil bidra til at polakker i Kristiansand kan se humor fra sitt eget land. FOTO: NeoNowka.pl

«De første månedene hadde kabareten navnet To-Niemy. Gruppen består av tre komikere Roman Żurek, Michał  Gawliński og Radek Bielecki. Kabareten omhandler sosiale og politiske saker. Fra 2009 har de samarbeidet med gruppen Zarowka, som ble stiftet for tv showet Nasza Gmina» skriver Kilden på sine hjemmesider. Komikertrioen er kjent i P0len og har årlig flere titalls show i hjemlandet.

– Vi vil inkludere alle på Kilden. Derfor har vi booket en polsk standuptrio. Vi tror ikke dette blir noen kassasuksess, men det er heller ikke hensikten vår, sier Eldbjørg Dahl som er markedssjef i Kilden. Hun forventer heller ikke at nordmenn kommer på showet. – I og med at showet er på polsk, med polsk humor, tror vi ikke at noen nordmenn kommer. Det er rettet mot polakker i Kristiansandsområdet, sier Dahl.

Her er en forsmak av hva vi kan forvente oss:

http://youtu.be/cXyA5D4H_u8

«Vi gleder oss til showet i Norge, vi er vant til å spille i Polen. Så dette blir annerledes. Showet blir på polsk», sier Gawinski til Sørnett. Humoristen sier at showet inneholder flere forskjellige tema. «Det viktigste for oss er å få frem politisk humor, med fokus på den vanlige mannen i gata. Vi prøver å gjøre vanlige mennesker i vanlige situasjoner festlig», sier Gawinski. Foreløpig er det solgt 92 billetter til forestillingen ifølge Kilden sine hjemmesider.

– Vi gleder oss til å se polakker oppleve sin egen kultur og humor her i Kristiansand 3. oktober, sier Dahl.

Tidligere i april i år spilte humortrioen også i Bergen og Stavanger.