Jobber med å nå årets budsjett

Etter noen gode åpningsmåneder, ble sommeren en gedigen nedtur for Aquarama. Nå håper daglig leder for Aquarama, Unni Mesel, på en bedre høst.

Det er ikke tomme basseng Aquarama har budsjettert med. Foto: Anders Martinsen

Etter en god åpningsperiode, kom sommeren og en tøffere tid for Aquarama. Der en norsk sommer vanligvis består av mye dårlig vær, var årets sommer preget av sol og varme, noe som resulterte i dårlig besøk for badelandet ved Bystranda.

– Vi skal være ærlig på at vi merket sommeren veldig godt. Bystranda var full av folk, mens det var helt tomt inne hos oss. Vi hadde 11.000 besøkende i juli og burde hatt minst dobbelt så mange. Det var en måned vi regnet med skulle være over snittet i forhold til resten av året, sier Mesel.

For å nå årets budsjett, må Aquarama ha et snitt på mellom 18-19.000 besøkende per måned ut 2013. Aquarama har ingen spesielle planer for å trekke ekstra besøkende de neste månedene. Heller ikke i høstferien har Aquarama noen egne planer.

– Vi har ikke budsjettert med noe spesielt tall kun for høstferien. Vi har heller ingen egne aktiviteter mot ferien. Det at anlegget fortsatt er nytt for mange, mener vi holder som trekkplaster.

Satser mot ungdommen

Til tross for dårlige tall i sommer, mener Mesel dette ikke vil ha for mye å si.

Leder for Aquarama, Unni Mesel. Foto: Sondre Finstad Berg

– De månedene som kommer nå utover høsten og vinteren, det er de som trekker folk inn i bassenget. Treningssenteret har også fått mange nye medlemmer nå i høst, samtidig som spa-avdelingen går som forventet, understreker hun.

Førstkommende lørdag skal Aquarama prøve et nytt konsept, da blir Aqua-disko arrangert for første gang. Dette skal være et rusfritt tilbud til ungdom mellom 13-17 år.

– Dette skal være et eksklusivt tilbud til de under 18, og vil foregå etter stengetid og dermed være et lukket arrangement. Det vil blant annet bli live DJ fra stupetårnet, lysshow, noen ekstra aktiviteter i bassengene og matservering.

Mesel mener at tilbudene i Kristiansand for denne aldersgruppen er såpass dårlige, og håper at dette tiltaket vil trekke folk.

– Det er mange tilbud til småbarnsfamilier og oss som er over 18. Derfor tror vi dette er et viktig tilbud til en gruppe som ikke har så mange andre tilbud her i byen.

Sørlandsbadet klarer seg bedre

Det er ikke bare Aquarama som merket årets sommer. Til tross for at Sørlandsbadet også har et utebasseng, bekrefter daglig leder, Atle Homme, at årets sommer er dårligere enn tidligere.

– Vi merket helt klart at det var en sommer preget av mye godt vær, likevel taper ikke vi for mye på det siden vi har et utebasseng. Samtidig som vi mistet noen kunder, gir sol og sommer mye turister, noe vi merker på lang sikt.

Ikke rekordår

Sørlandsbadet hadde i fjor et rekordår med 209 000 besøkende, i år går det ikke mot noe rekordår.

– Vi hadde totalt 30 000 besøkende i skoleferien, det er 6000 mindre enn i fjor. Det gjør at vi ikke får et rekordår nå, selv om resten av månedene har gått som normalt, sier Homme.