Cultiva sponser dansefilm og teater

Igår ble sju unge talenter i Kristiansand tildelt totalt 149 000,- til kunstneriske prosjekter. Danserinnen Maren Fidje Bjørneseth er en av dem.

Fikk støtte: Maren Fidje Bjørneseth fra Ravnedans. FOTO: Ludovic Des Cognets

Cultiva Ekspress bidrar til utvikling av talenter innen kunst og idrett i Kristiansand. Deres formål er å gjøre kunst, musikk og idrett synlig utenfor Kristiansand. For å søke støtte må du være registrert fastboende i Kristiansand eller hatt bostedsadresse her siste året.

Maren Fidje Bjørneseth er en kjent danserinne på sørlandet som utøver dans som en kunstform. Det unge talentet er 24 år, født i Bærum og oppvokst i Kristiansand.
Hun er utdannet fra Dramalinjen ved Vågsbygd Videregående skole, ett år ved Den Norske Balletthøyskolen og ble ferdig på Trinity Laban Conservatoire of Contemporary Dance i London i fjor. Bjørneseth jobber med dansefestivalen Ravnedans og som freelance-dansekunstner. Danserinnen ble utdelt 30 000,- til sitt nye prosjekt FOX, som er en dansefilm hvor visuelle elementer blandes med dans. –  Det betyr utrolig mye for meg som dansekunstner å få støtte fra Cultiva Ekspress. For meg som bor og jobber i utlandet med base i London er det fantastisk å få lokal støtte til å arbeide med egne produksjoner og utvikle meg som kunstner, sier Bjørneseth.

– Å ha mulighet til å søke midler er helt avgjørende for en kunstnerisk produksjon. En viktig tanke med mine arbeider er å kunne tilby og presentere arbeidet mitt i hjembyen Kristiansand. Arbeidet med dansefilmen FOX er godt i gang og filmingen vil ta sted første uka i Desember i London. Vi gleder oss til å presentere FOX på internasjonale og nasjonale kunst og film festivaler, sier Bjørneseth fra London.

Danser og koreograf: Maren Fidje Bjørneseth og Joshua Smith fra en prøveutgave av FOX. Filmprodusent Jack Munsch og musiker Kenneth Flak er også med på filmprosjektet. FOTO: Maren Fidje Bjørneseth.

 

Her kan du se alle de unge talentene som fikk pengestøtte i denne ruden:

Maren Fidje Bjørneseth – FOX, en dansefilm – 30 000,-

Ida Fugli – Hedda Devised – å fingre med en pistol (teater) – 30 000,-

Bjørnar Andre Bjørnstad – Turné – Analog Story – 9 000,-

Ann Cathrin November Høibo – A room with a view, utstilling Kristiansand kunsthall – 30 000,-

Dan Korneli – Novac EP-innspilling – 15 000,-

Kjell-Christer Aker Nygård Faanefjell – demoinspilling – 5 000,-

Marius Christiansen – Arb tittel «Telling me things», komposisjon til 12 fotografier uten eiere – 30 000,-