Prima med primus

Det er ingen ting i veien for å lage frokosten selv når man er på LAN. Med primusen klar sitter Frode Bjerge utenfor inngangen til Gimlehallen og steker egg

Frode Bjerge steker egg til frokost, på primus.
Foto: Magnus Myrbakk

Sørlanet er ikke kjent for å legge vekt på kreative løsninger i matveien, men Frode Bjerge (19) tok saken i egne hender

– Jeg pakket med primusen, det er den beste måten å lage mat når en er på lan.

Selv om dette er Bjerge sitt første lan i denne skalaen var han nok bedre forberedt enn de fleste. Det selges pizza i kiosken og mange har med brød og pålegg. Men ingen andre har tenkt på å ta med seg primus for å lage egen mat.

Imponert over sikkerheten

– Her kan jeg gå å legge meg uten å være bekymret for at noen tar utstyret mitt, sier Bjerge. Hen forteller at han tidligere har blitt frastjålet en datamus og forsøkt frastjålet en bærbar datamaskin.

– Det er mye vakter og en føler seg trygg, sier Bjerge.

Sovet i fem timer

Lite søvn er et vanlig fenomen på Sørlanet, men arrangementet har et eget rom hvor deltagerne kan ha med muligheten til å få det mørkt og uten musikk.

– Jeg gikk og la meg og fikk sove fem timer, sier Bjerge. Han er godt fornøyd med muligheten til å legge seg nedpå og sove. Bjerge sier han føler seg ganske uthvilt.

Ikke med i konkurranser

– Jeg ble først og fremst med fordi noen venner av meg skulle på Sørlanet, sier Bjerge. Han spiller ikke noen av spillene det konkurreres i, men synes det er kjekt å være på Sørlanet likevel. Han har også fått med seg at det er noen store spillere som deltar i konkurransene.

– Vennene mine er imponert over at de har fått med Snute, men det betyr ikke så mye for meg.

Bjerge spiller helst Planetside 2 og Minecraft

Delte meninger

Frode Bjerge er imponert over arrangementet så langt, og er godt fornøyd med at han valgte å bli med på Sørlanet. En som ikke er like imponert er Christofer Helleland (17)

– Jeg ser ikke helt poenget med at salen er oppdelt, sier Helleland. Det er tredje gang Helleland deltar på og foretrekker hvordan salen var før.

– Nå sitter jeg bare i min årstid, men tidligere år gikk jeg mer rundt og snakket med folk, sier Helleland og forteller at han ikke engang har vært innom den motsatte delen av hallen.

Christofer Helleland har akkurat våknet og sier han er ganske trøtt.
Foto: Magnus Myrbakk

Sovnet i stolen

Helleland forteller at han sovnet der han satt med datamaskinen.

– Jeg bare sovnet i stolen min, det var absolutt ikke planlagt. Helleland er svært fornøyd med at arrangøren har satt begrensninger på hvor store musikkanlegg det er lov å ta med seg.

– Det er ikke så lett å få sove med en haug av musikkanlegg på full guffe, sier Helleland. Selv om musikken er merkbar fra alle deler av salen mener han at det fint er mulig å få sove der.

Nugatti og syltetøy

– Jeg er nok ikke veldig sunn i matveien, sier Helleland. Han har tatt med seg brød, Nugatti og syltetøy. Han forteller at det blir nok en tur opp på butikken, og kanskje kjøpe pizza i kiosken senere.

– Jeg er ikke så glad i energidrikker, så det går mest i Cola, sier Helleland.

Både Helleland og Bjerge ser frem til fortsettelsen av Sørlanet

– Jeg håper de gjør noe utav temaet sitt, for til nå har det ikke vært gjort noe, sier Christofer Helleland