FlyNonstop begjærer oppbud

Gir seg etter bare seks måneder.

– Vi begjærer oppbud i disse sekundene, sier Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen tirsdag formiddag.

Den oppsiktsvekkende nyheten kommer kun et halvt år etter de startet opp, for selskapet hvor inntektene ikke har stått i stil med utgiftene.

Bjørn Hübert Senum er oppnevnt til bobestyrer for konkursboet.

Overrasket
Journalist i Dagens Næringsliv, Harald Berglihn, ble overrasket da han mottok beskjeden.

– Jeg vil si at jeg er litt overrasket, siden det skjedde så fort, men jeg er ikke overrasket over at det endte. Jeg vet at Hennig Olsen har forsøkt å hente inn penger til selskapet, men det er vanskelig å tjene penger på bare ett fly. Jeg vet om lignende forsøk i Europa og sjansene for at dette skal gå er virkelig mot alle odds, forteller næringslivsjournalisten

Berglihn trekker frem at Kristiansand er et altfor lite sted å starte et flyselskap.
– Mange hadde jo håpet at dette selskapet skulle klare seg i lille Kristiansand, men de fleste forsto vel at det ikke kom til å gå. Jeg tror ikke selskapet har gjort noen feil valg, men jeg tror nok sørlendingene rett og slett er for trege, sier Berglihn.

Underskudd
Først i slutten av oktober kom konkursbegjæringen. Det er derimot ikke først nå de sliter med økonomien. For driftsåret 2012, allerede før de var i luften, gikk selskapet med et underskudd på 2,5 millioner kroner ifølge de offisielle regnskapstallene.

Ikke kontakt
Bjørn Hübert Senum er oppnevnt til bobestyrer. Han sier til Sørnett at han har enn så lenge ikke har fått kontakt med Espen Hennig-Olsen.

Allerede i mai viste det seg at selskapet slet med lave tall. Den gang da, var ikke salgssjef bekymret. Les saken her.