Sørveiv kan være springbrettet

Verdenskjente Jeffrey Rabhan kommer for å speide etter talenter på årets Sørveiv festival.

Til helgen arrangeres sørlandes største musikkbransjetreff i Kristiansand. 45 kjente og ukjente artister skal underholde et forventningsfult publikum, samt imponere en rekke talentspeidere fra hele verden.

Prosjektleder Kjetil Nordhus forteller har publikum skal få høre alt fra haringfele til jazz, pop og metall.

Prosjektleder Kjetil Nordhus tror at Sørveiv kan være springbrettet til å nå et internasjonalt nivå i musikkbransjen. Foto: Pia Lucie Skaanes

– Vi får besøk av en av musikkindustriens mest kjente managere, Jeffery Rabhan som har jobbet med artister som Snoop Dogg, Linkin park, Jennifer Lopez og Kelly Clarkson. Dette er vanvittig stort for festivalen, og artistene som skal delta på Sørveiv får møte de største av de største i musikkbransjen.

Jeff Rabhan har tidligere fortalt Nordhus at han gleder seg mest til å høre Ottar Kåsa fra Bø i Telemark, som skal opptre med haringfela si.

– Han har aldri verken sett eller hørt noen spille haringfele tidligere, så dette blir helt spesielt for Jeff Rabhan.

Internasjonalt potensiale

Prosjektleder i Sørveiv Kjetil Nordhus forteller at artistene har store muligheter til å slå gjennom som artist etter deltakelse på Sørveiv.

– Vi tror at alle artistene vi har med på Sørveiv, har potensiale til å slå gjennom på internasjonalt nivå. Denne helgen får de muligheten til å møte store bransjefolk, anmeldere, musikkbloggere, talentspeidere og managere forteller Nordhus.

Sørveiv har et samarbeid med danske Jesper Borup, som booker alle internasjonale artister til arrangementet. Jesper Borup har tidligere hatt ansvaret for bookingen til SPOT Festival, som er Danmarks svar på by:Larm. Sammen med Jon Gotteberg som står for bookingen av norske artister, lover de å levere et kvalitetsspekket program begge dagene.

Egil Skram er en av de som skal opptre under Sørveiv denne helgen. Foto: Egil Skram Management

God mulighet for lokale artister

OM SØRVEIV

  • Sørveiv er sørlandets største musikkbransjetreff.
  • Arrangeres 1. og 2. november i Kristiansand.
  • Har eksistert siden 2011
  • Sørveiv er et samarbeid mellom Telemark og Agderfylkene.
  • Managere, talentspeidere og bransjefolk fra hele verden kommer.
  • 45 artister og band skal vise seg frem i løpet av to dager på sju scener i byen.
  • Store foredragsholdere kommer hvert år for å inspirere lovende artister.

Kristiansandsartisten Egil Skram er en av mange artister som skal prøve å imponere musikkbransjens heteste speidere.

– Det er en utrolig bra mulighet for oss artister her i Kristiansand til å knytte kontakter i utlandet. I tilegg får jeg promotert albumet mitt her i byen, og forhåpentligvis får jeg flere spillejobber ved å være med på dette arrangementer, sier Skram.

Les mer om hvordan Egil Skram og Sørveiv i morgendagens utgave av Oddernes avis.