Lokal venstreback markerer seg

Han har herjet nedover venstresiden for Vindbjart i år. Nå får Henrik Robstad sjansen til å overbevise i Start.

– På den siste spilløkten markerer han seg offensivt med en gang og scorer et fint mål. Han har noe positivt ved seg, men vi må se mer av ham, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.Henrik Robstad har hatt en meget god sesong for Vindbjart i år. Venstrebacken ble følgelig invitert på prøvespill i Start, som han spilte for frem til han var 16 år. Sju år etter at han forlot Lund-klubben, var han onsdag tilbake på prøvespill.

– Det er veldig gøy, men det er annerledes. Jeg merker det er stor forskjell fra Vindbjart. Jeg er her for å trene og ha det gøy. I tillegg til å se på nivåforskjellene. Alt annet er en bonus, sier 23-åringen.

Robstad er en av flere venstrebente spillere som har trent med Start den siste tiden.

– Vi har gode spillere på venstresiden i Rolf Daniel Vikstøl og Espen Bøurfsen, men det er ikke mange som puster dem i nakken. Vi må finne noen som kan utfordre dem, mener Mons Ivar Mjelde.

Bedre offensivt

Robstad kommer fra en sesong der han scoret ni mål fra sin venstreback. Det gjør han trolig til toppfotballens målfarligste sideback.

– Inntrykket mitt er at han er bedre offensivt enn defensivt. Ni mål for en venstreback er imponerende. Jeg har sett han drible og score mål. Han er mye positivt og bra ved seg, skryter Mjelde.

OFFENSIV: Henrik Robstad har vært svært god for Vindbjart i år. Han er kjent som en offensiv og målfarlig back. Her fra kampen mot Brann 2 i august, der han ble matchvinner på overtid. Foto: Ole Henrik Hansen

Robstad endrer ikke spillestilen når han nå prøver seg på et høyere nivå.

– Jeg må ta med måten jeg spiller på og bruke den her, sier han.

Som 16-åring ble han avskiltet i Start, men har de siste årene blomstret for Vindbjart. Han mener venndølene har en stor del av æren for at han nå er aktuell for Start igjen.

– De har betydd veldig mye. De har en spillestil som er utviklende. Du får lov til å prøve og feile. Det er det du lærer av, mener han.

Eliteserieinteresse

Tidligere i høst uttalte Robstad til Fædrelansvennen at han ville søke større utfordringer dersom Vindbjart ikke rykket opp. En svak høstsesong av venndølene gjorde at Nest-Sotra snek seg forbi.

– Jeg ønsker å prøve meg på et høyere nivå, men jeg tar det som det kommer. Jeg kan også bli i Vindbjart. Det er ingen skam, sier han.

Det er ikke bare Start som har følere ute etter Robstad.

– Jeg har hørt litt rykter og snakk, men det er ikke noe konkret. Det er snakk om et par førstedivisjonsklubber og kanskje en til fra eliteserien, sier han.

FØLGER MED: Start-trener Mons Ivar Mjelde (t.v) og assisterende trener Robert Hauge følger med på Henrik Robstad, som prøvespiller med klubben tre dager denne uka. Foto: Ole Henrik Hansen

Mjelde er ikke sikker på at han vil bli overbevist på tre dager. Han åpner for en hospiteringsordning.

– Det er viktig at spillerne ikke levere i løpet av tre dager, men det kan ta ett eller to år. Det er viktig å trene og spille på det nivået en stund først, mener mannen fra Osterøy.

Han trekker frem Erik Huseklepp som eksempel. Den tidligere Portsmouth- og Birmingham-proffen hospiterte lenge i Brann før han meldte overgangen fra moderklubben Fyllingen.

Henrik Robstad trener med Start torsdag og fredag også.