Travel cup-helg for Gimletroll

I helgen går Troll- og Vintercup av stabelen i regi av Gimletroll. Rekordmange lag gir flere utfordringer.

– Vi ligger bra an nå. Det er fortsatt noen småting som må på plass, men jeg føler vi har kontroll, forteller Vium Olesen.

Trollcup er en håndballcup for barn og ungdom fra 8 til 16 år, mens Vintercup er en fotballcup for de mellom 13 og 17 år. De to turneringene har i år hatt rekordpåmelding og det er påmeldt 285 håndballag og 135 fotballag. Alt ligger dermed

GLEDER SEG: Turneringsleder Benjamin Vium Olesen ser frem til en hektisk helg med turnering. FOTO: Henrik Myhrvold Simensen

til rette for en skikkelig idrettsfest i helgen.

Utfordringer
Med så mange påmeldte lag har arrangørene i år fått noen ekstra utfordringer. Blant annet har de måtte utvide med to fotballbaner, to håndballhaller og en ekstra skole for overnatting. Behovet for vakter har derfor blitt større enn forventet.

– Vi trenger folk som skal sitte vakt på skolene hvor deltakerne overnatter. Sånn det ser ut nå skal det gå akkurat. 99 av 100 stiller velvillig opp frivillig, sier Vium Olesen.

Mer enn det sportslige
Turneringslederen håper alt går på skinner i helgen, og er veldig fornøyd med at det ser ut til at værgudene skal spille på lag.

– Om det hadde kommet snø kunne vi fått utfordringer med fotballturneringen. Nå har det heldigvis vært mildt og det ser ut til at mildværet fortsetter. Det er veldig positivt for oss, forteller han.

Selv om det er mye fokus på det sportslige i helgen, er det også lagt til rette for mye aktivitet utenfor idrettsbanene. På lørdag kveld arrangeres det diskotek i Gimlehallen for de mellom 12 og 17 år, mens de minste kan bade i Aquarama. De voksne kan dra til UiA der det vil være fordrag med blant annet Start-trener Mons Ivar Mjelde.

– Diskoteket er et av Sør-Norges største rusfrie arrangementer. Her vil blant annet DJ´en til Karpe Diem spille. Hit vil både mange av deltagerne komme, men også de lokale ungdommene, forteller Vium Olesen.

For de som ikke får nok aktivitet under turneringen er det også muligheter for å dra til Sport og Moro i Sørlandsparken.

– Her er det noe for alle. Vi gleder oss til helgen, avslutter han.