Får være sjef for en dag

Rebecca Paulsen rykket nesten helt til topps da hun fikk OD-jobb i Dyreparken.

I Dyreparken: Rebecca er en av de to heldige som får jobbe i Dyreparken under Operasjon Dagsverk i dag. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

– Det er veldig viktig å jobbe på OD-dagen!

Det sier Rebecca Paulsen, som skal bruke dagen som assisterende direktør for en dag i Dyreparken.

– Vi satt i klassen og fikk beskjed i klassen om å gå inn på od.no for å se etter annonser, og der var jo denne fra Dyreparken.

Hun forteller videre, i den lille pausen vi stjeler i fra oppgavene deres, at hun ville ha denne jobben fordi hun tidligere har jobbet i Dyreparken.

– Jeg har jobba her to år før, og det syntes jeg var gøy. Og i tillegg så jeg at det var sammen med Per Arnstein Aamot, en mann som nyter veldig mye respekt her.

Stiller med to plasser

Idag er det altså Operasjon Dagsverk. En dag der elever tjener inn penger til et felles veldedig prosjekt som de selv har valgt. I år går pengene til Redd Barnas prosjekt «voldsfrie skoler» i Guatemala, Honduras og Mexico.

Og det er Dyreparken glade for å kunne bidra, og stiller to plasser til disposisjon for elever som vil utføre sitt dagsverk hos dem.

Villig hjelper: Per Arnstein Aamot er adminstrerende direktør i Dyreparken, og er en av de to som hjelper til med OD-opplegget. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

– Ja, det er fint å kunne bidra til Operasjon Dagsverk. Det er en kjempefin ting, og gir i tillegg mange skoleelever en fin sjanse til å komme seg litt ut i næringslivet, forteller administrerende direktør, Per Arnstein Aamot, stolt.

Men når vi kom gående innover gangene «bak fasaden» i Dyreparken, var kontoret der vi traff Rebecca Paulsen og Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken, tomt. Da ble vi tatt imot av de to som holder den andre plassen som ble annonsert. Her er det Bashir Osman som ble den heldige utvalgte.

– Det er veldig spennende, og en stor arbeidsplass. Jeg har også hørt mye bra fra en venn som har jobbet her, forteller han mens han hjelper Tone Elisabeth Furre med å sende ut e-post til de andre ansatte.

– Senere på dagen skal han være med på et foredrag med UiA, forteller hun.

 

Hjelper til: Bashir Osman er glad for å fått stillinga i Dyreparken og hjelper villig til.
Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

– Forventer en superfin dag!

Når vi har forstyrret Bashir og Tone Elisabeth lenge nok, ser vi at Rebecca og Per Arnstein går inn på kontoret. De tar frem noen papirer, som vi senere får vite er regnskap som de skal gå over etterhvert.

– Nå har vi akkurat vært rundt på en hilserunde med de fleste ansatte her, forteller Rebecca før hun fortsetter:

– Jeg forventer en superfin dag! Det er gøy å være med rundt å se litt «bak fasaden».

Her kan du se video fra elevenes arbeidsdag i Dyreparken: