Enter the ad code for 468x60 ad spot

Spis eller shop for 100

Av Pia Charlotte Fredriksen Send e-post til forfatteren - Publisert: 21. januar, 2014

Den første uka i februar er det klart for Matcirkus-festivalen «Spis for 100» hos 44 av byens spisesteder. I år har også mange av byens butikker tilbud for kun 100-lappen.

Daglig leder for Kvadraturen Harald Andersen. Foto: Privat.

 

- Vi ønsker å tilby gode opplevelser i sentrum, gi noe ekstra til kundene gjennom slike arrangementer og tilføyer derfor noe nytt i år. For første gang vil også mange av byens 250 butikker ha tilbud på utvalgte produkter i samme uke, kan daglig leder av Kvadraturen Harald Andersen avsløre.

Han mener matfestivalen er veldig viktig for restaurantene i bykjernen for en stor gruppe kunder som ikke nødvendigvis pleier å spise ute.

- Vi ønsker at gode opplevelser og muligheten til å besøke mangfoldet av restauranter med tilbud på menyen vil gjøre at folk fortsetter å benytte seg av spisestedene i byen også etter festivalen, fortsetter Harald Andersen.

 

Skeptisk til været

Prosjektleder Henning Vestavik håper ikke snøen vil påvirke antall besøkende.

-I fjor var det rekordmange 42.000 som benyttet seg av tilbudene. Mye klaffet og været var strålende. I år er det en mulighet for at været kan gjøre at noen holder seg hjemme under festivalen, forklarer Henning Vestavik.

Besøkstall

  • 2011: 15 000
  • 2012: 20 000
  • 2013: 42 000

Harald Andersen mener det er sannsynlig at tallet på besøkende vil bli løftet ytterlige ettersom flere restauranter er med på årets festival.

- Holder været seg stabilt, er det bare positivt med vinterstemning i bybildet under matfestivalen, mener Harald Andersen.

Inspirasjon fra utlandet

Prosjektleder Henning Vestavik ble inspirert av New York sin liknende «Restaurant week» før konseptet ble brakt til Kristiansand med stor suksess. Nå gjennomføres festivalen for femte år på rad.

- Det er som jul og 17.mai på en gang for spisestedene, vi ønsker å få folk til å teste ut ny og spennende mat her i Kristiansand, forteller Vestavik, som mener tilbudene sprer glede og hygge.

Mange tok turen til byens restauranter under “Spis for 100″ i fjor. Foto: Cecilia Breivold

 

En sniktitt på menyen

Lanseringen av menyen for årets matfestival skjer førstkommende fredag, både via deres nettside og restaurant-guider som kan hentes på de gjeldende spisestedene.

- Jeg kan avsløre det vil bli mye god fisk på menyen og mange spennende menyer som passer enhver, om det er studenter, familier eller de som liker å ta en lunsj eller middag ute, sier Henning Vestavik.

I fjor ble det forsiktig testet ut tilbud på tre-retter, dette forsetter i år. På Bølgen & Moi, Gastropuben KICK Malt & Mat, og Food Asylum kan du i februar få tre-retter til kun 250 kroner.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand