Enter the ad code for 468x60 ad spot

Foreslår ett storsykehus i Agder

Av Andrew Mukuria Send e-post til forfatteren - Publisert: 22. januar, 2014

Det er nok med ett sykehus på Sørlandet, mener utvalget som vurderer sykehusstrukturen. Planene medfører ogå at fødeavdelingene i Arendal og Flekkefjord legges ned.

Sykehuset i Arendal risikerer å bli nedlagt. Foto: Google

På Quality Hotell i Sørlandsparken diskuteres i dag Utviklinsplan 2030. Over 270 personer, blant de statssekretær, Anne Grethe Erlandsen, seskjonsleder i Kunnskapssenteret,  Anders Vege og helse- og sosialdirektør i Kristiansand, Lars Dahlen er tilstede ifølge hjemmesiden til Sørlandet sykehus. Konferansen startet i dag tidlig og allerede har man presentert et forslag. Prosjektleder Per W. Torgersen sier til NRK Sørlandet at dette er et prosjekt de har jobbet med i et halvt år.

- Nå legges det opp til en radikal endring; ett sykehus. Hvor det skal ligge, foreslås ikke i denne omgang, sier han til nettstedet.

Forslaget innebærer at fødeavdelingen ved sykehusene i Arendal og Flekkerøy nedlegges. Samtidig vil man ha flere regionale helsesentre opplyser Fædrelandsvennen. Totalt har tre ulike modeller blitt gjennomgått. Konferansen arrangeres av KS Agder og Sørlandet Sykehus og avsluttes senere i dag.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand