– Gladbeat med gode vibber

Sang om forelskelse førte til nominasjon til Scandinavian Soul Music Awards for Rebekka B. Mæland (29).

Rebekka B. Mæland er nominert til SSMA med sommersang. Foto: agfmusic.com

– Jeg synes det var utrolig gøy og overraskende, men jeg er jo stolt av låta og mener den fortjener en plass på den lista, sier Mæland.

26. februar arrangeres Scandinavian Soul Music Awards (SSMA) for første gang i Uppsala i Sverige. En av de nominerte i kategorien Best SSoul Single 2013 er Rebekka B. Mæland fra Arendal. Hun har kontrakt med det Kristiansandsbaserte plateselskapet AGF Music.

 

Forelskelse

Mæland forteller at hun vanligvis lager en del rolige låter, så hun spurte produsenten om å lage en gladbeat med gode vibber som folk kunne danse til.

– Den heter «Summer Feeling», men handler egentlig om forelskelse. At man føler at det er gjensidig, men at man er usikker. Jeg synger om den usikkerheten.

– Hva skiller deg fra andre artister i SSMA?

– Jeg har låta med mest «good feeling». Man blir i godt humør av den. Den skiller seg ut ved at den bruker et sample fra en kjent soulgruppe som mange soulfans kjenner til.

Mæland sier at det å være «Ukas Urørt» i 2010 har betydd mest for hennes karriere foreløpig, men at hun er spent på hvilke følger nominasjonen til SSMA vil få.

 

Rebekka B. Mæland. Foto: agfmusic.com

Kjører solo

Soulsangerinnen sier hun nå jobber med ny singel og har videre planer om en EP etterhvert.

– Jeg er veldig inspirert for tiden. Studioet er akkurat ferdig hjemme, så jeg er ofte der og eksperimenterer med flere sjangre.

Mæland har tidligere hatt en del samarbeid med andre artister, men sier til Sørnett at hun tenker å konsentrere seg om egen produksjon framover.