Tidligere Start-spiller legger opp

Etter nesten to år i uvitenhet om hva som feilet han, fikk Birger Madsen (31) beskjeden. Det ble konstatert at han hadde et utmattelsessyndrom.

Birger Madsen under trening med Start. Foto: Torstein Øen

 

Birger Madsen var blitt spådd en lysende karriere. Etter glimrende spill for både Skeid og Sandefjord, gikk turen videre til Vålerenga. Der ble det begrenset med spilletid for Oslo-gutten, og sommeren 2011 valgte han og skrive under for Start. Det var store forventinger i Kristiansand når den høye lysluggen valgte å skrive under.

– Da jeg kom til Start var jeg helt frisk, men etter noen måneder i klubben merket jeg at noe var galt. Kroppen restituerte ikke fram til neste trening, og jeg følte meg generelt dårlig, sier Madsen til Sørnett. 

Legene i Start konstaterte i starten at det var influensa. Etter et år greide midtstopperen å kjempe seg tilbake til fotballbanen. – Jeg kom halveis tilbake før min andre sesong, men fikk et nytt tilbakefall.

 

Ble sykemeldt

Det ble da klart at han hadde fått et utmattelsessyndrom. I 2013 gikk han inn i sitt siste kontraktsår med Start og i tillegg var midtstopperen sykemeldt.

Dermed ble partene enige om at det ikke ble noe kontraktsforlengelse med Kristiansandklubben, og Birger Madsen bestemte seg for å legge fotballskoene på hylla.

 

Fokuset ikke lengre på fotball

Nå er den tidligere midtstopperen innstilt på å rette fokuset mot andre ting enn fotballen, og er i gang med opptreningen fra sykdommen.

– Jeg begynte opptreningen for rundt et år siden, men det går i hovedsak ut på å bygge opp kroppen igjen, men alt foregår på mosjonistnivå, sier Madsen.

 

31-åringen er ikke innstilt på å jobbe videre innenfor fotballen, og har heller valgt å begynne på lærestudier i hjembyen Oslo.

  

Birger Madsen endte opp med 11 obligatoriske kamper for Start.