Sørnett

Agder politidistrikt i toppsjiktet

Det er store forskjeller på hvor lang tid politiet rundt om i landet bruker på å etterforske saker. Agder politidistrikt er i med i toppen på landsbasis - Dette er vi stolte av, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

Publisert:

Politiet på sørlandet fikk mye kritikk for sin metode å arbeide på, etter at det kom frem at politiet har en liste over hvilke saker som skal legges vekt på og hvilke som forkastes. Nå vises resultatet: Agder politidistrikt er Norges fjerde raskeste politidistrikt.

- Dette er vi stolte av, vi er tross alt det tredje største politidistriktet i Norge og dette viser bare at vi gjør noe riktig, sier Arne Pedersen til Sørnett.no

Godt organisert

Pedersen forklarer at Agder er det distriktet med mest kriminalitet og færrest politifolk per tusende innbyggere. Han mener at den raske saksbehandlingen skylles god organisering og struktur.

- Vi har noe som kalles ”prioriteringsdirektivet”, et organ som behandler alle saker vi får inn, og bestemmer hvilke saker som skal prioriteres. Det som bestemmer hvilke saker som skal prioriteres er typen kriminalitet som er begått eller om den mistenkte er en kjenning av politiet, sier Pedersen.

Arne Pedersen forteller at prioritering direktivet er viktig for ikke å gå over budsjettet eller bruke unødvendig mye ressurser.

Håper på å ligge rundt samme nivå i 2012

- Vi ser på 2012 som en liten utfordring, i år blir det nedbemanning og budsjettkutt. Derfor er målet vårt i år å ligge på rundt samme nivå som i 2011, sier Pedersen. Han innrømmer at det kan bli vanskelig å gjøre det like bra i år som i fjor nettopp på grunn av alle utfordringene politet står ovenfor.

Her er de fem raskeste politidistriktene i Norge

1. Asker og Bærum
2. Nordre Buskerud
3. Vestfold
4. Agder
5. Sunnmøre