Stor markering av den internasjonale Holocaustdagen i Kristiansand

Markeringen samler i alt nærmere 1000 niendeklassinger fordelt på to dager. For åttende år på rad arrangerer Stiftelsen Arkivet en markering av den internasjonale Holocaustdagen i Kristiansand.

Fra markeringen av Holocaustdagen i 2012. Foto: Stiftelsen Arkivet

Stiftelsen Arkivet, Kristiansand Kommune, FN-sambandet Sør og Røde Kors samarbeider om arrangementet. Arrangementet går over to dager, mandag 27. og tirsdag 28. januar. 

– Dette er et av de største Holocaust-arrangementene både i omfang og antall deltagere. Vi prøver å koble det lokale perspektivet opp mot det store bilde. Vi stiller også spørsmål om hvordan det kunne skje, forteller direktør ved Stiftelsen Arkivet, Aslak Brekke.

Den internasjonale Holocaustdagen er en årlig, internasjonal minnedag som markerer frigjøringen av fangene i konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau 27. januar 1945.  

Niendeklassingene samles for å lære både om det historiske Holocaust og om diskriminering i dag. Trond Blatmann, som er leder for den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, og den jødiske journalisten og forfatteren Mona Levin vil være med på arrangementet.