Action i Agder Teater

  Det er full aktivitet på Hovedscenen i Agder teater. Om tre uker er det premiere på operaproduksjonen ”La Bohéme”.

  – Selv folk som sier de ikke liker opera, vil bli overrasket dersom de opplever ”La Bohème”, mener den erfarne regissøren Ingrid Forthun som har regidebut i Kristiansand med den italienske operaen.

  DSC_0183-instruktør
  EBGASJERT: Regissør Ingrid Forthun instruerer skuespillerne på scenen. FOTO: Anne Ruth Gjelsås

  – Her kommer musikk som perler på en snor.

  Giacomo Puccini opera er en av verdens mest populære operaer, noe som også merkes blant publikummet på Sørlandet.

  –  90 prosent av alle billettene er utsolgt etter bare én annonsering, sier Forthun begeistret når vi spør om opera er et attraktivt kulturtilbud i Kristiansand.

  ”La Bohéme” er en fire akters opera med handling fra bohemlivet i Paris på 1830-tallet. Under prøven torsdag ettermiddag fikk Sørnett en smakebit fra første akt, hvor de blakke bohemkameratene som ikke har betalt husleia på tre måneder, feirer at de har fått tak i penger.

  – Denne operaen har fantastisk musikk og emosjonelle karakterer som gjenspeiler de erketypiske følelsene vi alle opplever når vi blir forelsket. Her har vi hat, sjalusi og livsglede, forteller Forthun som ser fram til premieren 17.oktober.

  DSC_0204-w
  GLEDER SEG: Sarah Fox spiller den store rollen Mimi i "La Bohème". FOTO: Anne Ruth Gjelsås

  Også den engelske sopranen Sarah Fox gleder seg til oppsetningen. Hun spiller Mimi, en av hovedrollene, som tragisk dør av tuberkulose.

  – Det er en vakker rolle i en fantastisk opera og jeg elsker å gjøre den, sier Fox som hadde blandede følelser før hun gikk inn i rollen:

  –  Jeg var ganske nervøs for å synge Puccini, fordi det var et nytt territorium. Tidligere har jeg for det meste sunget Mozart og Händel, sier den profesjonelle sangeren.

  Hun mener at noe av det farligste en sanger kan gjøre er å påta seg roller som stemmen ikke er klar for.

  – En kan aldri vite det på forhånd. Men det føles riktig for øyeblikket, og jeg syns denne rollen passer meg, forteller Fox entusiastisk.

  Fox kjenner på at premieren begynner å nærme seg.

  – Jo kortere tid som gjenstår, desto raskere går det. Det er også en inspirasjon å komme inn i teateret og få jobbe på scenen, avslutter den lyriske sopranen med et smil.