-Politikken vi fører nå må bestå

På KrFs strategimøte i helgen ble kløften mellom de kristenkonservative og liberale i partiet forsterket da Inger Lise Hansen kom et ønske om å liberalisere partiet.

I søndagens Aftenposten kommer det frem at 2. nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansens, har gått ut med et ønske om en kristendemokratisk modernisering av partiet. Dette vil i så fall innebære endringer i Israel-politikken, at tillitsvalgte i partiet ikke lenger trenger å være bekjennende kristne, ja til homofilt ekteskap gjennom borgerlig vigsel, ja til EU og vinmonopol i hver kommune.

KrFU: Steinar Kristiansen mener at alle i KrF-ledelsen bør opptre etter partiprogrammet -også Inger Lise Hansen. FOTO: Hanne Kristin Pedersen
KrFU: Steinar Kristiansen mener at alle i KrF-ledelsen bør opptre etter partiprogrammet -også Inger Lise Hansen. FOTO: Hanne Kristin Pedersen

Leder i fylkesstyret i KrFU, Steiner Kristiansen, sier til Sørnett at han forventer at partiledelsen holder seg til partiprogrammet som er vedtatt på landsmøtet.
–Selv om Inger Lise Hansen er uenig i noen av punktene, er hun likevel forpliktet til å følge alle punktene i programmet.

Bør Inger Lise Hansen vurdere sin stilling i partiet?
– Det er ikke opp til meg, sier Kristiansen, men det vil klart bli en debatt om dette på neste landsmøte. Hvis Hansen er så uenig i partiprogrammet som hun gir uttrykk for, burde hun kanskje selv vurdere sin stilling.
-Det er alltid behov for debatt i politikken, men jeg mener at politikken vi fører nå må bestå.

Tror du dette medieoppstyret om splittelsen i KrF vil ha en negativ effekt for partiet?
– Det kommer an på hvor lang tid denne prosessen vil ta, jeg håper vi kommer igjennom den så fort som mulig.