Startproblemer i kulda

I morgentimene i dag ble temperaturen målt til under -15 grader flere steder i Kristiansandsområdet. Dette har ført til problemer for flere bilister.

– Både i går og i dag er det kulda som er det største problemet, sier daglig leder i Viking Kristiansand, Karl Sigurdsson. Videre forteller han at det er nesten ikke har vært noen utforkjøringer eller kollisjoner i dag.

– Oppdragene våre har stort sett dreid seg om bilister med startvansker. I dag tidlig har vi hatt veldig stor pågang av sjåfører som sliter, sier Sigurdsson.

Når Sørnett.no snakket med han i ellevetiden i dag, kunne han opplyse om at det var to til tre timers ventetid for å få hjelp.

– I dag er vi totalt fem personer som er ute på veiene for å hjelpe. Vanligvis er vi tre personer, men når det er så mye å gjøre som i dag, har vi muligheten til å kalle inn to ekstra, sier Sigurdsson.

Viking redningstjeneste i Kristiansand, som også diver med bilberging for NAF sine kunder, kan informere om at det har vært stor pågang helt siden desember og den første snøen kom. Og Sigurdsson tror også at det kommer til å bli mye å gjøre i tiden fremover.

–  Jeg tror nok det kommer til å være stort trykk så lenge snøen og kulda er her, sier Sigurdsson.