Fra et kort besøk til en livsvarig opplevelse

  – Jeg storkoser meg hver gang jeg besøker Khuong-Viet templet, sier Omar Zaman.

  Khuong Viet Templet ble etablert i 1999 og brukes som et forsamlingslokale og hovedkontor for det Vietnamesiske Buddhistsamfunn i Norge. Foreningen har litt over 6000 medlemmer på landsbasis der de fleste er norsk-vietnamesere.

  Khuong Viet templet. Foto: André Clemetsen

  – Det er jo flest norsk-vietnamesere som besøker og tar i bruk templet, men jeg har jo i ny og ne sett andre, meg selv inkludert, ta i bruk templet, ler Omar mens han klapper seg på fanget.

  Omar Zaman
  Omar Zaman

  Det er ingen spesielle vilkår du må møte for å kunne besøke templet på Blystadlia, Løvenstad. De fleste som besøker templet drar dit i forbindelse med buddhistiske høytider eller for å besøke monkene eller nonnene som bor på templet.

   

   

   

   Et relativt godt miljø

   

  Det er i tillegg flere barn og unge som blir med foreldrene sine når de besøker templet og ender opp med å danne sitt eget nettverk oppe på Khuong Viet templet.

  Omar Zaman er en av de som har blitt oppslukt av det buddhistiske miljøet på Løvenstad.

  Hvordan startet prosessen der du besøkte Khuong Viet templet jevnlig?

  – Det startet så enkelt med at en god venn av meg spurte om jeg ville bli med han opp på templet i et par timer da vi var mindre. På den tiden synes jeg ikke at det var noe særlig men etterhvert som jeg ble eldre ble jeg bare mer og mer interessert i både religionen og templet.

   

  Les også: Konverterte fra kristendommen til buddhismen

   

  Føler du noen gang at du skiller deg ut i folkemengden?

  – Ja naturligvis. Jeg opplever at jeg får et par rare blikk av de andre som befinner seg inne i templet, men med engang vi slår av en prat så skjønner de at jeg er der for samme grunn som de er, noe som er så fantastisk, forteller Omar.

  De høytidene der du finner mest mennesker på Khuong-Viet templet er blant annet Buddha sin oppvåkningsdag som er den 22. januar og det vietnamesiske nyttåret (Tet) den 14. februar.