Løper for ryggmargsskadde

  Ved Aquarama i Kristiansand hadde et titalls sørlendinger møtt opp for å løpe det verdenskjente Wings for Life World Run.

  -Vi kom litt sent i gang med markedsføringen av løpet, så det har ikke vært noe voldsomt engasjement, men så lenge noen dukker opp så er jo det bare bra, sier Kjersti Aagedal-Mortensen, ansvarlig for arrangementet.

  Kjersti Aagedal-Mortensen Kristiansands arrangør for løpet. Hun er selv med og løper løpet.
  Søndag klokken 13:00 gikk startskuddet for løpet der inntektene uavkortet går til forskning på en helbredende kur mot ryggmargsskader. Wings for Life World Run arrangeres i 24 land verden over, på nøyaktig samme tid, fullstendig synkront.

   

  -I Norge er det Stavanger som er vertsby for løpet, så fikk vi spørsmål om også vi kunne arrangere et løp med samme formål. Det går jo til en god sak, og det er gøy å prøve det ut, forteller Aagedal-Mortensen.

   

  Løpet skiller seg ut fordi det har ingen målstrek, deltakerne blir derimot gradvis jaget av en bil som kan ta dem igjen, og som signaliserer at den løpende er ute av løpet. I Kristiansand er bilen virtuell, og ligger inne på en app på mobilen til deltakerne.

   

  Marie Hansen (23) er deltaker i løpet. Hun synes det er morsomt og interessant med appen som skal styre løpet.
  -Jeg synes det er genialt med denne appen, det er litt annerledes og nytt. Det gjør det mer tilgjengelig for alle, man kan løpe hvor som helst, og fremdeles være en del av løpet. Det sier Marie Hansen (23), som hørte om arrangementet gjennom en venninne.

   

  -Det er et bra initiativ, med et bra fokus. Jeg er ikke særlig glad i å løpe, og dette arrangementet har en lav terskel, der alle kan delta.

   

  Cher Lan Teo Haneberg (47) har tatt med sønnen Espen Shun Hui Teo Haneberg (8) for å løpe. Han ble gladelig med, men mest fordi han kan spille Pokemon Go samtidig som de løper.

   

  -Jeg har mobilladere med her i løpetasken min, i tilfelle mobilen går tom for strøm mens vi løper. Det er en liten ulempe med å være avhengig av appen for å løpe, ellers er det bare gøy, forteller mor.

  App Run er en mobil-app av Redbull tilgjengelig for alle deltakerne, og som samsvarer med de andre løperne i verden. Den forteller blant annet når startskuddet går av, og hvor langt løperen har kommet.

  Cher Lan Teo Haneberg (47) og Espen Shun Hui Teo Haneberg (8) løper sammen, og er glade for å kunne delta.