Du trenger ikke lenger gå på butikken for å handle mat

Meny bringer matvarehandelen på nett til Sørlandet. Også Kolonial.no har ønsker om å gjøre det samme. Dermed kan sørlendingene snart handle fritt uten å tre utenfor dørstokken.

Karl Munthe-Kaas er administrerende direktør i Kolonial.no, og forteller at matvarehandel på nett er blitt et populært fenomen.

-Dagligvarehandelen på nett vokser kraftig, både innenfor landets grenser, og landene som omgir oss, sier administrerende direktør i Kolonial.no Karl Munthe-Kaas.

Han er skaperen bak den populære netthandelbedriften på Østlandet, og forteller at de på lang sikt ønsker å utvide seg mot Sørlandet.

Ved Meny Rona er mulighetene for netthandel allerede avklart. De ønsker å tilby både hjemlevering og muligheter for henting av ferdig pakkede poser i butikk for kundene sine.

Meny er først ut i Kristiansand med nettbestilling av matvarer. (Pressefoto fra Meny)

-Vi lar kundene velge fra hele utvalget vårt, og Meny-kjeden ønsker å være landsdekkende med dette tilbudet før sommeren. Vi skal starte med dette 29. mai, sier Lars Dahlen ved Meny Rona til KRSby.

I følge Aftenposten peker pilen for matvarehandel på nett rett opp. I august i fjor omsatte Kolonial.no for i overkant av 1 million kroner i uken.

— Fortsetter denne veksten tilsvarer det rundt 350 millioner kroner i årlig vekst sier Munthe-Kaas til Aftenposten. I følge Munthe-Kaas er Kolonial.no best på pris.

Slik ser det ut når du handler matvarer på nettet. Kolonial.no er den største leverandøren av matvarer på nett.

-Hadde vi fått være med i årets matbørs i VG hadde vi vunnet. Vi er billigere enn Rema 1000, sier direktøren.

Det er særlig folk i tidsklemma som utgjør gode kunder. Småbarnsfamilier, i full hast hjem fra jobb og skole, og som ikke har tid eller energi til å reise innom butikken, benytter seg av mulighetene for å bestille via nettet. Netthandelen gjør det også enklere for eldre, eller folk med funksjonshemminger, å få varene levert på døren.
Dette vil snart bli en mulighet for Kristiansanderne.