Fikk smake på profflivet: – Drømmen er Toppserien eller utlandet

  Førsteårsstudenten på NLA Gimlekollen, Kamilla Aabel (21), har store ambisjoner både på og utenfor banen, men det er først og fremst fotballdrømmen hun vil realisere.

  Kamilla Aabel
  STOPPERTALENT: Kamilla Aabel har blitt spådd en lovende fremtid på fotballbanen. Her under et intervju med Sørnett. Foto: Bawar Amin

  – Ambisjonene mine er å spille i Toppserien igjen. Nå skal jeg fullføre ett år med Amazon Grimstad først. Også ser jeg hvor turen går videre, sier Kamilla Aabel til Sørnett.

  Birkenes-jenta har nemlig spilt i Norges øverste divisjon på damesiden, da hun tilbrakte 2015/16-sesongen-sesongen med Vålerenga i Toppserien.

  – Det ble ikke mye så spilletid med Vålerenga, men jeg fikk kjent på nivået og tar med meg det som positiv lærdom, sier den svært talentfulle forsvarsspilleren.

  Aabel fikk totalt tre kamper i tiden sin i VIF før ferden gikk videre til Amazon Grimstad.

  Toppfotball i Spania

  Midtstopperen som rager 183 cm på strømpelesten har også spilt fotball i Spania hvor hun fikk en helprofesjonell treningshverdag og en hel sesong i det spanske ligasystemet.

  – Det var som å leve som en heltidsproff. Jeg fikk være med å spille i den spanske ligaen, og æren av å lede et lag med bestående av spanjoler. Det gikk for det meste i trening, soving og spising, oppsumerer Aabel om oppholdet i Mallorca i Spania.

   Hun er en type du ville hatt med i krigen, hun er veldig uredd ute på banen

  Kamilla Aabel nederst fra høyere med kapteinsbindet under en kamp for Mallorca Toppfotball.

  – Muligheten vil by seg

  Amazaon Grimstad-trener, Tommy Egeli, har klokketro på at 21-åringen kan etablere seg i Toppserien. Han mener at Aabel har gode forutsetninger til å lykkes på det øverste nivået.

  – Kamilla må jobbe med nærspillet. Styrken har hun alltid hatt. Når hun får utviklet nærspillet så vil hun kunne bli en solid Toppserie-spiller. Alt legger til rette. Vi skal hjelpe hun med å ta det steget opp igjen, sier Egeli.

  – Det er snakk om å være god nok når muligheten byr seg. De beste går ut til utlandet, og det åpner seg muligheter for nye fjes i Toppserien – og da skal vi som klubb sørge for at hun er klar, fortsetter han.

  – Hvordan vil du beskrive Kamilla Aabel som spillertype?

  – Hun er en spiller med størrelse, så hun tilføyer jo stor luftstyrke og er sånn sett veldig sterk i duellspillet. Hun er en type som du ville hatt med i krigen – hun er veldig uredd på banen. I tillegg har hun en veldig fin pasningsfot, legger han til.

  Kommer du?

   

  To NLA-studenter i aksjon til helgen

  Førstkommende lørdag skal NLA-studentene Kamilla Aabel og Marielle Amundsen Tøsse i aksjon for Amazon Grimstad når Åsane gjester Levermyr stadion. Bortelaget fra Bergen ligger på en femteplass i 1. divisjonen for kvinner – rett over Amazon Grimstad (skjetteplass) – som med seier vil passere Åsane på tabellen.