Tror på en flat jord – Mener at myndighetene lyger til oss

  Christian Paaske er en engasjert bidragsyter til samfunnsdebatt, og er ikke redd for å dele sine radikale og upopulære meninger. Han startet med yoga i 1977, og drev lenge Yogasenteret i Stavanger. Han er også arrangør av Alternativmessen i Stavanger, i tillegg til å være fagredaktør i magasinet Medium.

  Kart tegnet av Orlando Ferguson i 1893. Kartet inneholder flere bibelske referanser, samt flere slag mot “klode-teorien”. Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth

  Tror på en flat jord

  Christian Paaske. Foto: Privat

  Paaske er helt sikker på at jorden er flat, og at myndighetene holder informasjon skjult fra folket. Han mener det finnes mer enn nok bevis på at vi ikke lever på en klode, og går hardt ut mot både makthavere, forskere og media.

  – Det er åpenbart at myndighetene ikke er ærlige med oss. Det blir tilbakeholdt informasjon fra allmennheten.

  Hva fikk deg til å interessere deg for temaet?

  – For et halvt år siden hørte jeg på et foredrag med en som mente at jorda var flat. “Nå har det klikka for han”, tenkte jeg først, men så begynte jeg å undersøke det selv, og fant ut at bevisene for en flat jord står i kø. Det finnes heller ingen motbevis for at jorda er flat.

  Han forteller videre at grunnen til oppblomstringen av debatten er en del av en indoktrinering ledet av myndighetene. Det vil si at myndighetene prøver å forandre befolkningens holdninger og oppfatninger.

  – Myndighetene er de som har plantet informasjon om flat jord for å se hvordan folk reagerer. Makthaverne sprer informasjon for å teste vårt bevissthetsnivå. Vi lever i et diktatur som lider av informasjonsmangel.

  Myndighetene er kriminelle

  Er det mange som tror at jorda er flat?

  – Alt for få folk i Norge og i verden tror på en flat jord! Det finnes ingen statistikk på dette, men jeg vil tippe at langt under en promille (0.01%) mener det samme som meg. De fleste avviser påstanden, og bare et lite fåtall velger å kikke nærmere på det.

  Et livssyn?

  Både leder for Norsk Geofysisk Forening, Birgitte Furevik, og astrofysiker ved Universitetet i Oslo, Håkon Dahle, snakker om tankene rundt en flat jord som et livssyn og en konspirasjonsteori. Paaske mener ikke dette er riktige betegnelser å bruke.

  Horisonten i Side, Tyrkia. Foto: Jonas Ulset

  – Det har ingen ting med tro eller livssyn å gjøre, og det er på ingen måte en konspirasjonsteori. Dette er ren fysikk.

  Paaske begrunner dette med at horisonten vi ser når vi skuer ut over havet er vannrett. Han forteller også at siden jorden ikke er en klode så roterer den heller ikke. Dette forklarer han med at dersom et helikopter letter fra bakken, så vil ikke bakken bevege seg under det.

  Hvordan blir du møtt av folk som er skeptiske til temaet?

  – Hvordan reagerer du når du blir møtt med fakta som strider mot din virkelighetsoppfatning? Folk reagerer på ulikt vis. Noen reagerer med kognitiv distanse, altså latterliggjøring og aktiv motstand. Andre sier at det ikke har noe å si for dem.

  LES OGSÅ: Et livssyn basert på mistillit

  Har ikke tillit til journalister

  Paaske påstår at journalister bare er en mikrofon for at makthaverne skal kunne spre falsk informasjon til folket.

  – Jeg tar ikke journalister seriøst. De eneste mediene jeg stoler på er lokale nyheter. Nasjonale medier tar ikke opp de viktigste spørsmålene og problemstillingene, og har lett for å lyge.