Ny gratisavis i Kristiansand

  Etter nedleggelsen av gratisavisa Kristiansand Avis gikk det kun tre uker før første utgave av den nye gratisavisa, Sørlandsavisa Kristiansand, lå i postkassene til beboerne i byen.

  REDAKSJONEN: I redakasjonen i den nye avisa finner vi (f.v.) Arnt Georg Arntzen , Tomas Fordelsen, Wenche Eriksen, Morgan Omdal og Arne Lund. (FOTO: Jonathan Nielsen)

  Det er Arendalsbedriften Tvende Media som står bak den nye avisa. De driver fra før Sørlandsavisa, som dekker Agder-fylkene, og Arendals Tidene, lokalavisa i Arendal. Da Kristiansand Avis gikk ut av drift, så de muligheten til å starte Sørlandsavisa også i Kristiansand.

  Ukentlige opplag

  Avisa kommer i papirform til alle som bor i Kristiansand hver onsdag. Avisa dekker saker fra hele kommunen, og det går mest i de enkle «gladsakene».

  – Vi lager sjeldent saker som lager debatt eller åpner for «krig» mellom flere parter. Den jobben lar vi Fædrelandsvennen ta seg av, sier redaktør Arnt Georg Arntzen med et lurt smil om munnen.

  Det er med andre ord koselig og lettbeint lesning man kan forvente seg når man blar opp i Sørlandsavisa Kristiansand.

  Redaktør med lang fartstid

  Alle rollene i avisa er frilans. Det betyr at både journalister og annonsesalg jobber på honorar.

  Det gjør også redaktør Arnt Georg Arntzen, som i sin tid tok sin journalistutdannelse på Medieskolen på Gimlekollen.

  – Jeg ble spurt av en kamerat om hvorfor jeg gadd å gjøre dette når jeg må jobbe på honorar, men det er jo en jobb å gå til uansett. Jeg skriver en lederartikkel og lager noen saker i tillegg, sier redaktøren.

  FARTSTID: Arntzen var redaktør i Høvåg Avis i 21 år før han startet jobben i Sørlandsavisa Kristiansand. (FOTO: Jonathan Nielsen)

  Etter mange år som journalist på forskjellige plasser, lengtet Arntzen hjem til Høvåg. Han flyttet hjem og stiftet et skrivefirma.

  I 1996 startet Arntzen Høvåg Avis. De første årene kom avisa ut med en utgave i måneden, men i 1998 var det nok abonnenter til å gi ut avisa ukentlig. Avisa fortsatte med én utgivelse i uka helt frem til 2011, da satsingen ble halvert. Helt frem til nedleggelsen i 2017 kom avisa ut hver 14 dag. Det ble altså 21 års drift av Høvåg Avis før Arntzen måtte legge ned driften.

   

  – Antallet abonnenter gikk ned fra 1.400 til 400. Da valgte jeg å kaste inn håndkledet mens leken var god.

  Da Høvåg Avis gikk ut av drift fikk Arntzen tilbud om jobb som selger i annonseavdelingen, av daglig leder i Tvende Media, Oddbjørn Jensen.

  – Jeg takket pent nei, jeg ville ikke være noen selger. Men da Sørlandsavisa Kristiansand kom på banen ville Oddbjørn ha meg med på laget igjen, sier Arntzen.