Starts ferske trener: – En stor fremtidsdrøm her

Mark Dempsey er mannen som skal få makrell-fotballen tilbake til Sørlandet. Og briten legger ikke skjul på hva han forventer av IK Start som klubb.

STORTRIVES PÅ SØRLANDET: Den nye Start-treneren Mark Dempsey har funnet seg til rette i sin nye klubb. Her i forbindelse med en treningskamp mot Fløy i Sørlandshallen. Foto: Bawar Amin

– Jeg elsker jobben min. Dette er en god fotballklubb å være i. Jeg føler jeg har tilpasset meg ganske bra på den korte tiden jeg har vært her. Klubbens eiere har en stor fremtidsdrøm med denne klubben, og folkene rundt er håpefulle. Jeg er glad jeg for være en del av det hele, sier Mark Dempsey.

– Med hardt arbeid, et skjerpet sinn og en klar visjon på hvor vi vil hen som klubb – er jeg ganske trygg på at vi skal klare å nå våre målsetninger sammen, sier han videre.

I begynnelsen av desember ble Mark Dempsey presentert som mannen som skal føre Start gjennom Eliteserien 2018 som sparkes i gang igjen den 10. mars. Engelskmannen fra Manchester var sørlendingenes førstevalg når det gjaldt potensielle kandidater etter at Steinar Pedersen måtte tre av trenerrollen.

En av hovedårsakene til at Pedersen måtte gå var at klubben ønsket en annerledes trenertype – en som hadde de riktige egenskapene som behøves for å etablere Start i toppen av norsk fotball. Og nettopp de egenskapene så Start-ledelsen i Ole Gunnar Solskjærs daværende assistent i Molde.

Må etablere seg først

Start gjør comeback i Eliteserien etter å ha tilbragt en sesong i 1. divisjon. Med klubbens nye eiere har Kristiansand-klubben ambisjoner om å markere seg på toppnivå i norsk fotball.

53-åringen ønsker først og fremst at de skal kunne etablere seg.

– Jeg vil jo selvfølgelig se oss utvikle oss. Årets sesong i Eliteserien handler om å etablere seg, og gjerne i øvre del av tabellen. Vi må se forbedringer hele tiden. Men først og fremst må vi etablere oss som klubb for de neste tre til fire årene – det er viktig å bygge noen fundamenter dette året. Vi ønsker å bli sett som et lag som er godt organisert og som kan utfordre de aller fleste av lagene, forklarer han.

«mark er en manager som fortjener å trene et lag på det øverste nivået»

– ole gunnar solskjær

Mark Dempsey gir instrukser til nysigneringen Isaac Twum under en treningskamp. Foto: Bawar Amin

Tar med seg lærdom fra Solskjær

Dempsey var senest assistenttreneren til Ole Gunnar Solskjær i Molde før han ankom de gule og svarte. Før det var han for øvrig hovedtrener i Haugesund og i Djurgården. Og briten forteller at han tar med seg det han har lært av sunnmøringen.

– Vi har jobbet sammen i mange år, og det er mye takket være han for at jeg har fått prøve meg selv som hovedtrener.

– Hvor betydningsfull har han vært for deg?

– Du lærer fra mange folk på veien, og Ole Gunnar er en av de menneskene. Kanskje den jeg har lært mest av. Jeg tar med meg mye lærdom hit, avslutter Dempsey.