– Vi ønsker oss en tryggere by

I anledning "En by for alle"-uka inviterte Kristiansand kommune til ungdomskonferanse i Rådhuskvartalet tirsdag formiddag.

ENGASJERT: Amalie Gunnufsen (t.v) jobber som politisk rådgiver for ordføreren, og oppfordret elevene til å komme med innspill og ideer til hvordan byen kan bli bedre for barn og unge. FOTO: Eline Storsæter

Over 100 ungdommer fra ti ulike videregående- og ungdomsskoler i byen var tilstede. Amalie Gunnufsen, politisk rådgiver for ordføreren, åpnet konferansen med å snakke om hva politikk er, og hva det har å si for byens unge.

– Det er viktig å engasjere barn og unge til å være med å forme byen vår. Det skal være en by med muligheter for alle. Alle småting dere møter i hverdagen er politikk, sier Gunnufsen.

Ikke lett for dresskledde menn
Det jobber mange “gamliser” i kommunen. Det er ikke alltid lett for en 54-åring i dress på et kontor å vite hvordan unge opplever hverdagen i byen vår, sier Gunnufsen.

TRYGGERE BY: Tangen vgs, representert ved Birgitte Godtfredsen (t.v( og Ine Berge Lund (t.h.) ønsker seg et tryggere utemiljø i sentrum. FOTO: Eline Storsæter

Tryggere by
Birgitte Godtfredsen og Ine Berge Lund fra Tangen VGS synes det er positivt at kommunen inviterer unge til å delta med innspill og tanker.

– Det er et veldig bra tiltak. Det viser jo at de bryr seg, sier Berge Lund.
– Det er fint hvis de voksne ikke bare bestemmer over hodene våre, legger Godtfredsen til.

Jentene snakker mye om hva som kunne vært fint å få til, men de trekker frem utemiljøet på kveldstid som spesielt viktig.

– Det er mange unge som sitter på McDonalds om kveldene, og hvis de ikke sitter der, pleier de å være mange på rutebilstasjonen ved kaia. Det er mange av vennene mine som ikke føler seg trygge i byen om kveldene. Det gjør ikke jeg heller, sier Godtfredsen.

– Jeg synes det er ekkelt å stå og vente på bussen når jeg har vært på fest. Jeg liker ikke å oppholde meg ute i sentrum sent på kvelden. Det skulle vært flere steder hvor vi kunne sitte inne, legger Berg Lund til.

Knappe ressurser
Elevene skal bruke resten av dagen på workshops, hvor de skal samle sammen ideer de vil presentere for kommunen og politikerne. Før pause spør en av elevene i salen om kommunen har nok penger til å gjennomføre de unges ideer og planer.

– Vi har aldri nok penger, sier en av representantene for kultursektoren.