Påmeldingene til UKM strømmer inn

Ungdommens kulturmønstring (UKM) går av stabelen 2. mars i Samsen Kulturhus. Over 10300 ungdommer er påmeldte på landsbasis, og 160 av disse er fra Kristiansand, noe som gjør Kristiansand til en av de største i Norge.

Bilde hentet fra UKM.no

UKM er en møteplass for ungdom og kultur, hvor du kan vise frem det du brenner for eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans. UKM driver ikke bare mønstringer og festivaler, men tilbyr også workshops og andre arrangementer gjennom hele året.

Påmeldingene til lokalmønstringen i Kristiansand har startet, og en av ungdommene i styret, Natalia Wdowick, håper på enda flere påmeldte enn i fjor.

– Det er rundt 160 påmeldte til nå, og det ser ut som om vi kommer til å bli en av de største, eller den største, mønstringen i landet. Påmeldingstallet ble skutt rett opp i været for ett år siden, og vi var den nest største lokalmønstringen i hele landet med rett under 200 deltakere, forteller Wdowick.

Folk i alle aldre kan melde seg på UKM, og alle over 13 år kan bli med på lokalmønstringen. Etter lokalmønstringen er det noen heldige som går videre til fylkesfinalen, og så landsfinalen.

– De som melder seg på får mentorer og oppfølging av fagpanelet. Forrige helg hadde vi også noe som kalles UKM Preprod, som gikk ut på å spikre innslaget deres på plass, og skaffe kontakter som de kan bruke til hva de vil, sier Wdowick.