Snart vil dette koste penger på UiA

- Fra og med 1.mars satser vi på at det er blitt avgiftsparkering her i Kristiansand, forteller universitetsdirektøren ved Universitetet i Agder, Seunn Smith-Tønnesen

Hør radioreportasjen nederst i saken.

IKKE LENGER GRATIS: Snart må du betale for å få parkeringsplass på UiA i Kristiansand. FOTO: Åsa Torp.

Siden høsten 2016 har UiA ønsket å innføre parkeringsavgift i Kristiansand, og snart vil du bli nødt til å betale 10 kroner dagen for å stå parkert på campus.

– Mangel på parkeringsplasser har ført til en del kaos. Så vi ønsker rett og slett å gjøre det litt enklere for dem som bor langt unna, og som ikke har like gode kollektive muligheter slik de som bor sentralt her i Kristiansand har, forklarer Smith-Tønnesen.

Ønsker å vise alternativene

UNIVERSITETSDIREKTØR: Seunn Smith-Tønnesen ser frem til at avgiftsparkeringen blir innført. FOTO: Åsa S. Torp.

Fram mot innføringen kommer UiA til å lansere flere kampanjer som skal være med på å få både studenter og ansatte til å forstå at det nå vil koste penger, og hvilke alternativer de da kan benytte seg av.

– Dessuten vil vi, i tillegg til å ha vanlige parkeringsautomater, ha en egen app for studenter og ansatte, slik at det skal være så enkelt og raskt som mulig å betale for seg.

Pengene som de tjener inn fra avgiften, skal benyttes til markedsføringen av selve kampanjen, i tillegg til andre klimavennlige tiltak.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å gjøre UiA mer miljøvennlige, og for å gi ansatte og studenter muligheten til å ta enda flere miljøbevisste valg i hverdagen.

Ansatt- og gjesteparkering

I tillegg til å ha avgift for studentene kommer de også til å ha en egen gjesteparkering, men som vil være litt dyrere.

– Gjesteparkeringen vil kunne benyttes av folk som kun skal ha korte opphold her, og som skal få muligheten til å være sikret en plass. Disse vil derfor koste 20 kroner, sier Smith-Tønnesen.

De ansatte vil få en egen parkeringsplass som vil være gratis, men grunnet mangel på parkeringsplasser vil det ikke være mulig å garantere alle ansatte gratis parkering hver dag.

 

Hør radioreportasjen under: