Overrasket alle med OL-sølv

Marte Olsbu (27) tok et overraskende sølv under OL-sprinten lørdag, kun slått av den tyske storfavoritten Laura Dahlmeier. Bronsemedaljen gikk til Tsjekkiske Veronika Viktova.

– Dette betyr alt. Det største jeg har gjort noengang! At det skulle gå så bra er nesten ikke til å tro, forteller Olsbu til NRK.

Frolandsjenta Marte Olsbu overrasket alle og hentet hjem en sølvmedalje under OL-sprinten lørdag. Skjermdump: instagram

– Det er helt utrolig med OL-sølv til Marte Olsbu og Froland. Det er historisk, sier Ove Gundersen som er ordfører i Froland til NRK.

– Jeg trodde egentlig ikke at det gikk på sprinten, jeg hadde absolutt håpet på en medalje litt senere. Hun får hvert fall en medalje til. Jeg tror det kan bli gull, sier en håpefull Gundersen.

Resten av de Norske skiskytterjentene gikk det midlertidig ikke like bra med. Verdensmester fra Holmenkollen 2016, Tiril Eckhoff, endte til slutt på en 24 plass, Synnøve Solemdal på 50, og OL-debutant Ingrid Landmark Tandrevold endte til slutt som nr. 59.

27-åringen fra Froland i Aust-Agder har tidligere har studert ved Universitetet i Agder, og leverte i 2016 sin baceloroppgave i folkehelsearbeid, hvor hun skrev om hvordan man kan redusere overvekt hos barn ved hjelp av fysisk aktivitet.

Neste distanse for Frolandsjenta Olsbu under OL er 15 km (normaldistanse) torsdag 09:15 norsk tid.