Bli kjent med Girlpower

I Kristiansand finnes det en del musikere, men det finnes nok få som er like glade under øving som denne gjengen. Nå forbereder de seg til sommerfestivalen, Sound of Happiness & Pascal Norge-festival

Damene i Girl Power stiller til bilde mens de er på øving. FOTO: Sondre N.

I en musikk-utstyrt kjeller i posebyen møtes bandet Girl Power. De er et av de nyeste bandende skapt i regi av Sound of Happiness. Sound of Happiness jobber med de som er psykisk utviklingshemmet og stiller med aktiviteter slik som dans, teater og musikk, bare for å nevne litt. Når sommeren begynner å nærme seg, blir det plutselig en del mer å gjøre med festivaler og opptredener som står for tur.

 

Lise og Torunn står klare for å utøve mer musikk FOTO: Sondre N..

-Vi håper at folk liker det.

Sier Torunn når hun blir spurt om hva hun håper folk sitter igjen med etter en forestilling.

Torbjørn, står klare for å oppmuntre å vise vei. FOTO: Sondre N.

Det er i forberedelse til Sound of Happiness sin egen sommerfestival vi møter på damene i Girl Power. Det er hard øving som står for tur, fordi disse dedikerte damene har satt som mål å vise fram deres musikalske talenter i sommer. Bandet Girl Power består av Lise på keyboard, Torunn med vokal og Mariell som trommeslager. Blant damene er erfaringsgrunnlaget litt variert, de to som er litt eldre har vært musikere og i tidligere SoH band i overkant av 20 år hver, Marielle som er den yngste har spillt trommer i rundt 5 år. I øvingslokalet finner vi Torbjørn Tveit, som har utdanning innen musikk fra UIA og veileder damene gjennom sangene de skal framføre.

– Følg trommene så kommer vi så fint inn i det.
Kommer det fra en positiv og oppmuntrende Torbjørn, som tar enhver mulighet for å levere konstruktiv kritikk på best mulig måte.

I løpet av øvingen går man gjennom de låtene som skal framføres til sommeren, men når innspillings-mulighet først kommer på banen strammer damene til med en framføring av Anita Skorgan og Jahn Teigens Melody Grand Prix låt fra 1982. Etter besøket innser man at disse damene ikke bare er flinke til å lage musikk, de har

Mariell står klar for å vise takt. FOTO: Sondre N.

mer innlevelse enn oss flest og utstråler en glede som nesten ikke finnes i våre dager. Med både talent og sjarm venter man spent på å se hva disse damer kommer til å vise fram på festivalen deres 3. Juni.

I lydklippet nedenfor kan man til og med få et lite inntrykk av gjengen og stemningen de står for.