Bryggebandet er klare for tirsdagskonserter

Fra 26. juni er det klart for sjette utgave av tirsdagskonsertene på Fiskebrygga. Bryggebandet er en av aktørene som skal sørge for god stemning.

Det er igjen klart for de velkjente tirsdagskonsertene på Fiskebrygga i Kristiansand. Årets utgave blir den sjette i rekken, og det hele smeller i gang 26.juni i sørlandske omgivelser på Fiskebrygga i Kristiansand. Bryggas eget band starter showet i år, og byr på alt fra norske klassikere, viser og kjente poplåter. Arrangementet er gratis, og har 20-års grense for inngang. Konsertene vil foregå i området på Fiskebrygga, og det vil være konserter hver tirsdag frem til august.

“Bryggebandet”
Sørnett har snakket med primus motorene bak “Bryggebandet”, Petter Stubberud Tysland og Pål Rake.

– Vi er en kompisgjeng som har kjent hverandre i over 10 år, og har spilt mye sammen. Jeg og Pål Rake startet bandet i 2013, og da vi begynte å spille på Fiskebrygga kalte vi oss “Bryggebandet”, forklarer Tysland.

– Vi starta bandet når jeg ble spurt om å samle et band som kunne være med å spille litt på kvelden på Fiskebrygga sommeren 2012. Vi trodde vi skulle spille for 50 personer på en restaurant. Det endte med at det kom flere tusen første kvelden, sier Rake.

KLARE: Bryggebandet gleder seg til å spille på Fiskebrygga. Foto: Privat

Bandet har mange konserter, og jobber for det meste som freelancemusikere gjennom hele året. De har ikke begynt med øving enda, men ser frem til å skape god stemning på Fiskebrygga.

– Hele gjengen er jo rutinerte og godt forberedte musikere. Alle har jo flere spillejobber gjennom året, så vi holder jernet varmt før sommersesongen. Det blir ikke sommer for oss uten de kveldene på Fiskebrygga, sier Tysland.

Det blir mye variert musikk under årets konserter, og Tysland og Bryggebandet lover mye snadder.

– Vi satser på en liten avstemning på Facebook hvor folket kan komme med forslag til låter vi kan spille. Ellers blir det mye nært og kjært for en hver, avslutter Tysland.

FISKEBRYGGA: Her vil det fylles opp av båter, musikk og blide sørlendinger fra siste tirsdag i juni. Foto: Eline Storsæter

Forventer godt trøkk
Arrangøren av konsertene, Asbjørn Dovland, skriver til KRSby at de håper å bikke 20.000 besøkende i løpet av sommerens planlagte konserter. I fjor var det over 6000 mennesker på en kveld, og totalt 21.-22.000 besøkende i følge Dovland.

Bryggebandet er en fast gjenganger, men det blir også flere band som skal fylle programmet. Oppdatert program med datoer og artister kommer fortløpende på nett når alt er klart.