Byfest med Sound of Happiness for å feire 30 år

  Første Helgen i Juni ble det holdt en to dagers konsert regissert av Pascal Norge og Sound of Happiness.

  foto: Sondre N.

  Konserten som var, var en del av et to dagers opplegg hvor lørdagen besto av konsert der artister som blant annet Kurt Nilsen stilte opp. Den andre dagen var forbeholdt musikalske innslag fra selve Sound of Happiness og ble betegnet som hovedmåltidet, etter lørdagens oppvarming av musikerene som spillte på søndag. Sound of Happiness er en organisasjon, som stiller med mange gode aktivitetstilbud og opplæringstimer for de som er psykisk utviklingshemmet. I år feiret de også sitt 30 års jubileum, altså 3 tiår hvor det har blitt jobbet opp mot å bruke musikk som en fellesarena, hvor man kan møtes og berike hverandre som mennesker.

  Foto: Sondre N.

  For å åpne festivalen kom til og med Kristiansands ordfører.

  Hva den enkelte ender opp med å ta med seg hjem, etter en slik begivenhet, er veldig individuelt og kommer fra egne erfaringer. For et bilde av hva arrangørene sikter etter har man spurt noen sentrale figurer.

  foto: Sondre N.

  Først ute fikk vi med oss Andreas, som har spillt trommer i band tilknyttet Sound of Happiness helt siden oppstart og er en godt kjent lokal mann på sørlandet som skaper mye glede med sin tilværelse alene.

  Hva er det viktigste for folk som har vært med her i dag å ta med seg hjem?

  Foto: Sondre N.

  Så kom Svein, en annen trommeslager som også synger og som får til underverker med stemmen når han først inntar senen. Han er blant veteranene og kan alltid finnes med et smil han er klar for å dele videre.

  Hva mener du er det viktigste å ta med seg fra dagens konserter?

   

  foto: Sondre N.

  Når dagen begynte å nærme seg slutt, fikk man et ord med styreleder i Sound of Happiness. En styreleder med oppgaver som strekker seg litt lengre enn ledere flest. Ikke bare har han et administrativt ansvar men på grunn av arbeidets art, kan man tenke seg hvor mye glede og positive menneskelige samhandlinger han står for. Mye av planlegging fra SoH sin side, i forhold til arrangementet, er utført av han. Samtidig som han også måtte bidra med en del fysisk arbeid underveis, gode tegn på en dedikert leder.

   

  Konserten som gikk fra 13:00 til 17:00 på søndag, viste fram et mangfold av musikalske innslag. Gjeste opptredener fra folk som heter både Tom Elvis og Kjell Elvis og med dyktige musikere som støttet opp underveis. For å vise fram en liten smak av stemningen har man et snutt hvor flest Deltakere står på senen å synger sammen.

  Kulturverdien i et slikt arrangement, ligger ikke bare i det at man samles og viser fram musikalske ferdigheterer, men man viser også til forskjellige utgangspunkt i samfunnet og gjennom trygge verdighets belagte rammer kan gjensidig respekt bygges mellom disse.