Sørnett er tilbake!

På NLA Høgskolen på Gimlekollen er årets vårpraksis i gang. Sørnett blir i løpet av de neste fire ukene igjen fylt opp med stoff fra både nyheter og sport- og kultur-redaksjoner, samt radio- og TV-sendinger.


Studentene ved journalistikkutdanningen deles opp i grupper bestående av Nyheter, Sport- og kultur og TV. Noen av andreårsstudentene vil også produsere radiosendinger og et ungdomsmagasin.

Førsteårsstudentene Anine Beck og Charlotte Opsdahl Mathiesen gleder seg til praksis. Foto: Magnus André Gjestrum Larsen

Flere er ute etter erfaring
Dette er første lange praksis for de ferske førsteårsstudentene, og de ser frem til mange hektiske dager med mye innhold. Anine Beck og Charlotte Opsdahl Mathiesen starter praksisperioden i TV-redaksjonen, og de gleder seg til å produsere innhold og lage et godt arbeidsmiljø:

– Det viktigste blir god kommunikasjon, samarbeid og å lære av både veilederne og de mer rutinerte studentene, sier de smilende.

Daniel Fløan håper på å lære mye og skaffe seg erfaring:

– Jeg håper på å lære mye og at jeg etter denne perioden vil tørre å søke deltidsjobb i en avis ved siden av studenthverdagen, forteller han.

Ikke bare sitt å vent!

Vaktsjefer: Dorthe Henriksen, Jonathan Nielsen og Eline Storsæter har fått i oppgave å fungere som vaktsjefer for nyhetsredaksjonen under praksisen. Foto: Magnus André Gjestrum Larsen

Det er noen av andreårsstudentene som vil fungere som vaktsjefer når de ikke produserer radiosendinger og ungdomsmagasinet U.M.A. Eline Storsæter og Dorthe Henriksen er en av disse:

– Mitt beste tips er å ta opp telefonen og pushe på folk, ikke bli sittende å vente på svar på en mail. Tiden går svært fort i denne perioden og det er viktig å være effektiv. Jeg gleder meg mest til å se sluttproduktet på magasinet og håper på en god tilbakemelding, sier Storsæter.

– Håper på å bli sitert av et annet mediehus
Sammen med vaktsjefene har også studentene veilederne som støtte og hjelp. Christian Wulff har mye erfaring som journalist og filmskaper, og dette er syvende gang han er en del av dette på Mediehøgskolen.

– Forventningene mine er at redaksjonen lager spennende og interessante saker som andre leser. Jeg tror den første utfordringen kan bli mangel på kontinuerlig drift i redaksjon og at flere studenter kan slite med å få kontakt med kilder. Jeg vil beskrive praksisperioden på skolen som inspirerende, spennende og gøyal. Jeg håper at redaksjonen skal bli sitert av et annet mediehus, forteller Wulff.