Landslagssjef på talentjakt i Kristiansand

Landslagstrener Thorir Hergeirsson på Vipers-besøk for å evaluere fjorårets EM-prestasjoner og rekruttere nye landslagsstjerner.

Thorir Hergeirsson på Scandic Hotell Kristiansand. Foto: Ole Håve

Tirsdag formiddag ble landslagssjef Thorir Hergeirsson observert på Scandic Hotell i Kristiansand. Sørnett møtte Hergeirsson for å hører om hvorfor han var i byen.

– Jeg er på det man kaller et klubbesøk, forklarer han.

Vi holder på med litt evaluering av landslagsåret 2018 og EM. Jeg diskuterer litt med spillerne – både opplevelser og ikke minst å se fremover og se hva vi trenger å jobbe med.

Hergeirsson fortalte videre at det var flere spillere fra Vipers som var aktuell for A-landslaget og rekrutt-landslaget. Han kom frem til at det var en sju – åtte – ni kandidater i klubben. Der noen av disse er allerede sentrale spillere for laget, som Kathrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune, Marta Tomac, Silje Waade, kunne Hergeirsson også røpe at han så på Henny Reistad som en av de unge lovende kandidatene som var aktuelle videre for landslaget.

Vi snakket også med hovedtreneren til Vipers Ole Gustav Gjekstad om landslagssjefen sitt  besøk.

Gjekstad forklarte at Hergeirsson hadde et møte med de aktuelle landslagsspillerne i klubben, i tillegg til å diskutere spillerutvikling og terminen fremover med han.

Vi spurte også Gjekstad om Henny Reistad sin muligheter på landslaget.

– Hun har akkurat vært med i mesterskap, så hun er på måte inne i troppen. Det regner jeg med at hun fortsatt vil være. Det var jo selvfølgelig diskusjoner om hun skulle være med så tidlig nå i mesterskapet, men hun var med å gjøre det godt, så jeg regner med at hun skal være med i den landslagstroppen videre.

Vipers i Europacupen: – Gode muligheter

Thorir hadde også noen tanker om Vipers sine muligheter i Europacupen.

– De har gode muligheter mot de lagene de skal møte. Det er som alltid: det gjelder å ta en kamp om gangen, og være godt forberedt og hente ut sitt beste. Når de er på sitt beste er de gode nok til å vinne mot veldig mange av disse laga.

Gjekstad hadde også troen på at de kunne komme langt, men var klar på at RK Krim Mercator er en tøff motstander å møte.

– krim er en tradisjonsrik klubb i Europacupen sammenheng, de har vunnet Europacupen et par ganger. Det er en tøff motstander, spesielt på bortebane, men vi har selvfølgelig et håp om å vinne.

Vipers møter RK Krim Mercator borte på lørdag kl. 15:00.

Hør hele intervjuet av Thorir Hergeirsson i lydform nederst i artikkelen for å få vite hvordan han tror Norges herrelandslag gjør det i VM og hvem han heier på av Norge og Island i mesterskapet.

  • Reistad debuterte for A-landslaget i Møbelringen-cupen mot Ungarn og ble videre tatt ut i troppen til EM i Frankrike. Der debuterte hun i sluttminuttene av åpningskampen mellom Norge mot Tyskland.
  • Reistad har 10 landslagskamper for A-landslaget.
  • RK Krim Mercator har vunnet Europacupen to ganger: 2003 og 2004