Kristiansands første studentidrettslag i e-sport

Kristiansand studentidrettslag (KSI) har opprettet et nyttstudentidrettslaget som skal drive med e-sport.

E-sport er noe som er i vinden nå, men her i Norge ligger vi litt etter. Målet for KSI er å treffe mest mulig mennesker, og interessen for e-sport har i det siste vist seg å være veldig stor. Over 1400 studenter svarte på en spørreundersøkelse som prøvde å finne ut av hvor stor interessen var for å starte et e-sport lag, hvor rundt 600 av studentene svarte at de var interesserte.  Tinus Bjørgo er aktivitetsansvarlig i KSI, og han har fått med seg Didrik Eliassen i spissen mot å få i gang prosjektet.

Hva er e-sport?

E-sport, eller elektronisk sport, er elektronisk konkurransespilling på et profesjonelt nivå. https://www.power.no/magasinet/hva-er-e-sport/  

-Det som er viktig for oss er å få ut at e-sport ikke bare er å sitte hjemme alene og en usunn livsstil. Det er treninger og det er en skikkelig sport, og det er viktig for oss å endre det synet folk kanskje har på e-sport. Det krever veldig mye psykisk, og det krever også en del fysisk. Forteller Didrik

Mener det er stort potensiale

Didrik Eliassen (til venstre) og Tinus Bjørgo (til høyre) viser frem datarommet hvor treningene kommer til å ta sted

I begynnelsen vil det være League of Legends og Counter Strike som vil bli fokusert på, men etterhvert som det kommer erfarne spillere som kan ha ansvar for andre spill vil dette være mulig. Det vil bli to treninger i uka, men alle som vil kan bli med i Discord og spille sammen hjemme hos seg selv. Discord er en kommunikasjonsplattform hvor alle som er medlemmer kan snakke sammen i mikrofon mens de spiller. Treningene vil skje på Nexus, og alle som er med i KSI får gode tilbud her.

-Må du være flink for å spille, eller er det for de som ikke er så erfarne også?

-Vi kommer til å dele spillerne opp i grupper. Det ene laget blir for alle som vil spille for å ha det sosialt, og så kommer det til å bli et lag for de som vil satse og spille litt mer seriøst. Det er viktig for oss i KSI at vi inkluderer alle, og samtidig så er det morsom for de som har interesse og er veldig gode i de spillene her at de kan spille på et litt høyere nivå.

Velkommen på første trening

Første treningen blir på fredag 4. februar, og alle er velkommen. KSI har dannet en e-sport gruppe på Facebook, hvor alle kan ta kontakt for informasjon.