Aktivitetsparken på vent

  Aktivitetsparken var planlagt til å være ferdig i 2018, men står enda uferdig.

  Snøen har falt godt over Kristiansand i den siste tiden. Dette har ført til en stans for byggprosjektet med aktivitetsparken ved UiA campus. Aktivitetsparken er et samarbeid mellom UiA, Kristiansand kommune og Spichern treningssenter. Målet for parken er å lage en militær hinderløype, skibakke og akebakke, utendørs treningsareal, gapa huk med bålplass, to volleyballbaner og to street basketbaner.

  Foto:Petter Jønholt. Snøen som dekker utbyggningsplassen for basket og volley.

  – Aktivitetsparken ble i stor grad ferdig i 2018. Men i på grunn av utfordringer med underlaget har vi måtte ventet litt med å bygge. Men vi har planlagt å fortsette byggingen nå i vinteren. Vi tenker at aktivitetsparken kan offisielt åpne i mars eller april, sier Kjetil Hellang, økonomi og campus-utviklingsansvarlig ved UiA.

  Det er alt blitt bygget ferdig flere installasjoner i den kommende aktivitets parken.

  Foto: Petter Jønholt
  Militær hinderløype

  Militærhinderløypen er ferdig laget og vært i bruk av flere på dags og kveldstid. Den er fin til bruk for trening for hele kroppen.

  Hinderløypen er vanskelig å ta ibruk nå som det ligger en meter snø rundt, med mindre du tar det som en ny hindring.

  Snøen som har kommet har lagt seg godt over installasjonene som er laget. For treningsarealet og hinderløypen blir dette dermed vanskelig å bruke.

  Foto: Petter Jønholt
  Trenings anlegget

  Treningsanlegget hvor du kan klatre og mange andre styrke trenings aktiviteter er også blitt bruk av befolkningen i området på kveldstid.

  – Fundamentene er på plass og hovedplaneringen av ballområdene er ferdige. Men det arbeidet som gjenstår, må gjøres uten frost. Dette gjelder da sanden for volleyball, gummirammen, basket kunstdekke, samt planting av trær og busker. Vi skal plassere lys på områdene som er konstruert. Dette skjer i februar, sier Hanne Katinka Hofgaard, rådgiver og landskapsarkitekt i Kristiansand Kommune.

  Foto: Petter Jønholt
  Gapahuk mellom UiA og Spichern

  Det er konstruert to gapahuker mellom UiA og Spichern. Den finner du ved skogsstien som knytter områdene. Gapahuken tilbyr nå ly fra den fallende snøen.

  Planen er nå at aktivitetsparken skal være ferdig iløpet av våren 2019, og den skal tilby studenter og andre beboere et bedre treningstilbud ute enn det som er i dag.