Tiltalt for mishandling og spredning av nakenbilder

En mann i 20-årene sto denne uken tiltalt for å ha mishandlet og kontrollert to av sine tidligere samboere i Kristiansand tingrett. Knuste tenner, kvelertak, kontroll av sosiale medier og utveksling av nakenbilder er noen av hendelsene som kom opp i rettsaken.

Rettsaken fant sted i Kristiansand tinghus Foto: Sørnett/Arkiv

Under den to dager lange rettsaken vitnet begge av de tidligere kjærestene til den siktete, og fortalte om et forhold fylt med vold, kontroll og redsel.

– Jeg turte ikke være der når han var sur. Jeg løp ut, men han løp etter og dro meg inn igjen, sa den ene av de tidligere kjærestene.

 

Mannen, som blir beskrevet som ekstremt sjalu, har forsøkt å kontrollere kvinnene ved å ikke tillate dem å ha telefon og krevd innsyn i alle sosiale medier. Det kommer frem i retten at mannen har sendt meldinger til fornærmedes familiemedlemmer og utgitt seg for å være sin daværende samboer. Hensikten var å isolere henne fra å ha kontakt med andre menn – som da også inkluderte hennes bror.

Sendte nakenbilde

 I et forsøk på å komme seg ut av forholdet oppholdt den fornærmede kvinnen seg hos sin bror. Den siktete reagerte på dette ved å sende et nakenbilde av kjæresten til hennes egen bror.

– Jeg sendte bilde for å finne ut hvor hun var, sa den tiltalte for å forklare bildespredningen.

Mannen, som selv vitner om psykiske problemer og rusproblemer, mente at ved å sende bilde ville han klare på opprette kontakt med den fornærmede. Han har også kontrollert kvinnen ved å møte opp på hennes arbeidsplass – i tillegg til slag og kvelertak under lange perioder med krangling.

Slo kjæresten i ansiktet

 Den andre kvinnen som siktete er tiltalt for å ha slått, fikk forskyvninger av tenner og sprukket leppe. Hun vitnet også om mannens ekstreme kontrollbehov og hendelser hvor hun har blitt låst inne på soverommet, slik at hun ikke kunne dra fra den siktete mannen.

Begge kvinnene har anmeldt mannen og trukket anmeldelsene sine senere etter press fra siktete.

Forholdet har gitt traumer

Begge kvinnene sliter i ettertid med hendelsene de opplevde i forholdet. En av de fornærmede fortalte i retten at hun i etterkant av forholdet begynte med selvskading, dette mente hun var en følge av det voldspregede forholdet. Den andre kvinnen forteller at hun i etterkant har blitt svært redd for menn.

Han erkjenner straffeskyld for alle de faktiske forhold i tiltalene, men rettens diskusjon før dommen blir avlagt er hvorvidt de var samboere eller ikke. Dommen faller om kort tid.