Grov vold i invandrermiljøet

I Festningsgata ble to tenåringer med innvandrerbakgrunn tiltalt for å banket opp en bekjent. De hevder at de bare ønsket å snakke med den fornærmede.

Denne uken møtte de to kameratene som tiltalte i Kristiansand Tingrett, for grov vold og oppbevaring av hasj. Den ene av de tiltalte sitter i varetekt i Kristiansand fengsel for tidligere lignende forhold.

Følte seg truet

I retten påpekte kompisene at de bare var ute etter å snakke med den fornærmede.

Kristiansand Tingrett
Foto: Anine Beck

– Jeg følte meg truet av de tiltalte og at angrepet var planlagt, forklarte den fornærmede i retten.

De to tiltalte forklarte i retten at bakgrunnen for slosskampen begynte med en hendelsen tidligere i uken, der den tiltalte som sitter i varetekt og den fornærmede hadde vært i konflikt på skolen.

Noen dager senere skulle de tiltalte få tak i den fornærmede for å snakke om hendelsen, og det utviklet seg til slåsskamp, der den fornærmede med i følge vitner i saken utsatt for grov vold.

 

 

Fornærmede sa at han gjentatte ganger ble sparket og slått av tiltalte og at han forsvarte seg med å slå tilbake. Han hevder at de tiltalte tok fra han mobilen da han skulle ta opptak av hendelsen, og begynte å slå han med den. Fornærmede krever erstatning av to mobiler han hevdet ble ødelagt under voldshendelse, der han hevder at han hadde en ekstra mobil liggende i treningsbagen han hadde på seg.

Under pågripelse ble det funnet fire og seks gram hasj på de tiltalte.

Påstand om straff

Aktor i saken Sakar Hamawandi la ned påstand om syv måneder ubetinget fengsel, for den tiltalte som sitter i varetekt og fem måneder ubetinget fengsel for grov vold, pluss et felles erstatningskrav på mobilene til rundt 12 000 kr.

De tiltalte erkjente seg skyldig i vold mot fornærmede, men ikke grov vold som aktor sikter de for. Forsvarerne i saken Øyvind Aas ba om 45 dager ubetinget fengsel for vold og Tone Skranefjell to måneder for den tiltalte som sitter i varetekt. Forsvarene anser fornærmede som lit troverdig i retten og mener han svindler forsikringselskapet for penger.