Spiser butikkens søppel

    Matbutikkene kaster mye mat. Det er nyttig for "dumpsterdivere" som leter etter mat i butikkene sitt matavfall.

    Dumpsterdiving handler om å lete etter mat i matavfallet til butikkene etter stengetid. Slik sparer man miljøet for matsvinn i tillegg til å spare penger på matbudsjettet.

    Eivind Danielsen er leder i Framtiden i våre hender Kristiansand. Han har opp gjennom årene romstert i søppeldunker utenfor matbutikker etter mat som er spiselig.

    – Det er veldig billig og veldig miljøvennlig, sier han.

    Dumpsterdiving passer også for studenter som ønsker å bruke spare penger på matbudsjettet. Daniel Nårstad forteller at han sparer 400 kroner på to uker ved å jakte mat i søppeldunker.

    Butikksjef Jarle Rogstad i Coop Extra på Torvet er positiv til at mat som butikkene må kaste, blir spist av andre.

    – Det pleier å komme studenter hit en gang i uken som kan få gratis mat av oss som vi må kaste på grunn av lover og regler fra mattilsynet, sier butikksjefen.

    Se hele reportasjen under