Håndballsøstre spiller mot hverandre i toppen

Jeanett Kristiansen spilte mot storesøster Veronica Kristiansen i helgen da Vipers tapte for Györ.

Veronica Kristiansen (t.v.) og Jeanett Kristiansen møtte hverandre til kamp på lørdag i gruppespillet i Champions League med hvert sitt lag.

Dermed tapte Jeanett Kristiansen søsterdueller mot storesøster og landslagsstjerne Veronica Kristiansen.

– Det er nok ikke mange foreldre som får oppleve at to av døtrene deres spiller mot hverandre på høyt internasjonalt nivå i Champions League. Klart det er gøy å spille mot Veronica, det ble en del blunking med hverandre. Men jeg er ikke glad i å spille mot henne. Jeg skulle mye heller spilt på lag med henne, sier Vipers sin bakspiller og den yngste av søstrene-Kristiansen til Sørnett.

Hun forteller at det er stort å møte Györ, som regnes som en av verdens største håndballklubber.

– Det var kult å både møte Györ og være i byen Györ. Vi merket tempoforskjell i starten av kampen. Spesielt da vi lå under med 9 mål. Men de blir slitne de også, som alle andre. Da var vi gode til å utnytte at de etter hvert fikk slitne ben utover i kampen, sier hun.

– Vi er en mye mindre håndballklubb. Men vi er ikke langt unna nivået til Györ, sier Jeanett Kristiansen.

Positiv trener
Vipers tok ledelsen tidlig i kampen, men måtte etter hvert se seg slått mot et av verdens største håndballklubber i Ungarn på lørdag. Til pause ledet hjemmelaget 19-14 og sluttresultatet ble 33-29 i favør Györ.

Trener Ole Gustav Gjekstad var positiv etter kampslutt.

– Vi fikk et temposjokk i første omgang og ble hengende veldig bakpå. Vi møter et godt lag som er vanskelig å spille imot, men vi kommer inn i det etter hvert. Selv om vi hele veien ligger bak så tar vi tempoet og kommer litt bedre inn i det. Det er fortsatt et godt stykke fra å vinne kampen. Men vi nærmer oss i hvert fall, så det er positivt, sier treneren til Vipers sin hjemmeside.

Skryter av gamleklubben
Blant Györ sin spillerstall finner man i tillegg til Veronica Kristiansen, Vipers tidligere kaptein Kari Brattset. Til Vipers sin hjemmeside skryter hun av gamleklubben.

– Vipers har gjort det utrolig bra i CL denne sesongen. Klubben har tatt mange steg i riktig retning og de kan komme langt. Nå gleder jeg meg til å treffe jentene, sier Brattset.