Start spilte uavgjort på Gran Canaria

Start spilte 1-1 i årets første treningskamp mot Brann. Mathias Bringaker, som spilte ving for dagen scoret målet for Start.

Et drømmeangrep ga start 1-0 mot Brann. Foto: Jon Kåsa

– Det er alltid kjekt å score mål, sier Mathias Bringaker til Fædrelandsvennen.

Målet fra spissen kom midtveis i første omgang, men fjorårets medaljelag utlignet i den andre omgangen.

Det var et drømmeangrep som ga målet på en humpete bane på Gran Canaria. Tobias Christensen spilte opp Kevin Kabran feilvendt. Svensken flikket ballen videre til Mathias Bringaker alene med keeper. Den effektive spissen satt ballen inn kontant alene med Brann-keeper Eirik Holmen Johansen og ga Start en overraskende ledelse mot fjorårets bronselag.

Jeg legger lista høyt. Det er sikkert derfor jeg står her og er litt misfornøyd.
Kjetil Rekdal

Utlikningen kom da Ruben Yttegård Jensen slo et strøkent innlegg fra venstre til Amer Ordagic som satt ballen i mål bak en sjanseløs Aleksander Pedersen, som fikk sin debut i pausen da han kom inn for fjorårets beste Start-spiller Jonas Deumeland.

Testet spillere i nye posisjoner
Start spilte i en 3-4-3 formasjon for dagen, og trener Kjetil Rekdal prøvde ut spillere i nye posisjoner. Blant annet Tobias Christensen som en sentral midtbanespiller. Midtbanespiller Isaac Twuwm ble testet som midtstopper. Mens målscorer Mathias Bringaker ble testet i en noe uvant posisjon på høyrekanten i den offensive trioen.

– Jeg er vant til den rollen fra tidligere, etter å ha spilt høyrekant i Viking. Men det er spiss jeg er mest vant til, så det blir et annet løpsmønster enn det jeg er vant til. Men jeg spiller i den posisjonen treneren mener er best, og gjør jobben som må til, sier Bringaker til Fædrelandsvennen.

Kjetil Rekdal er misfornøyd med personlige feil i forsvar.

– Jeg legger lista høyt
Trener Kjetil Rekdal var noe misfornøyd etter kampen, da han mener at slurv og personlige feil i forsvar gjør at Brann kommer til litt for mange sjanser.

– Jeg ser at det er vanskelig å bryte oss ned, men vi kan ikke holde på og ha dårlige utspark, klareringer som blir snappet opp og dueller hvor vi misforstår hverandre. Jeg legger lista høyt. Det er sikkert derfor jeg står her og er litt misfornøyd, sier Rekdal til Fædrelandsvennen.

Lagoppstilling Start:

Jonas Deumeland – Damion Lowe, Isaac Twum, Joackim Jørgensen – Eirik Wichne, Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Henrik Robstad – Kevin Kabran, Adeleke Akinyemi, Mathias Bringaker